.terima kasih kawan.


.kepada rakan-rakan.





.mior.
.isteri mior.
.ghazali.
.kawan-kawan ghazali.
.syafeeq.
.affila.
.linda.
farid.
.hazrim.
.aini.
.ain.
adam.
.ehsan.
.ijat hamid.
.nazrul.
.firdaus kape.
.syed.
.tun.
.tex.
.hanis.
.hadi.
.shahir.
.nuar.
.isteri nuar + anak.


.terima kasih kerana sudi datang beraya rumah saya.
.pada raya ketiga.

.tapi, hari ni dah raya ke-16.
lantak~



.merah meriah hari raya.


.semalam update pasal pegi open house umah member, tetibe hari ni baru nak update pasal kisah raya dengan family.
erk~

.ni kisah first raya.
.lepas semayang raya (pun nak bagitau yang aku pegi semayang raya tahun nie kan...), terus balik kampung.


.ni gambar dengan opah.
.takkan aku nak bagitau opah aku yang mane satu kan ?. =.=


.gambar tiga beradik.
.abang aku takde, die raya kat umah bini die dulu.

.ni baru la complete family.

.abang - akak ipar - adik - adik - zac efron.
.ayah - mama.

.eh, mcm mane ade zac efron dalam gambar ni ?
kbai !


.beraya tetibe.


.dah dekat dua bulan tak update, tetibe nak cite pasal raya.
bole camtu ?

.tengok, gambar pun aku cilok kat blog adie.
lantak~

.sebenarnya aku segan gak nak pegi umah nabil aizat ni.
.tuan umah tak jemput pun kan.
.tetibe je datang. =.=
.nasib baik la dah kenal dengan tuan umah taun lepas.
.at least takde la segan sangat. :P

.aku datang dengan wan fuuyoo.
.tu pun setelah diajak dengan bersungguh-sungguh oleh beliau.
.zami dengan adie pun join.
.so, aku pun "ok la, aku join...".
(nada pasrah je kan =.=)

.aku datang ni kira macam redeem balik la kan, sebab aku tak join diorang bukak puasa hari tu.
.best la dapat jumpe zami, adie, wan fuuyoo, fiq fikrie, amir naufal, qarl.
erk......dan yang lain-lain.
.serious, aku tak kenal.
.tak sempat nak berkenalan T_T

.moral of the story, kalo nak buat gathering bagai, sila buat time cuti sekolah.
.time aku balik semenanjung.
.baru la aku boleh join.
.kbai.


.senamrobik la sangat.


.pagi tadi ade senamrobik.
.senamrobik satu-murid-satu-sukan-satu-malaysia katanya.
.excited la jugak aku pagi tadi kan nak handle budak-budak bersenam bagai.

.disebabkan sekolah kitorg takde dewan, so kitorg kne join sekolah lain.
.kitorg join SK Marakau.

.as usual, bergerak ke dewan, depan padang PJ sekolah.


.siap ade projector nak tunjuk step.  semangat !


.instruktor kitorg just budak-budak SK Marakau je.
.diorg pun just tengok step dekat laptop depan diorg tu, then diorg buat step, then kitorg tiru.
.berpeluh jugak la kan aku tengok budak-budak ni.


 .hamek ko, nak sangat buat senamrobik dalam dewan kan.
.memang crowded la.
.memula ingat, just skolah aku dengan SK Marakau je.
.sekali, siap tadika perpaduan dengan budak2 pra-sekolah pun join.
.parents, PIBG, penduduk kampung pun datang.
.giler meriah !.



.dewan tu kecik je, so budak perempuan skolah aku je yang dapat masuk dewan.
.meanwhile, budak lelaki plak, kne senamrobik kat luar.
=.=

.step senamrobik, memang tibai je la kan sebab tak nampak instruktor.


 .muka penat senamrobik. eh ?



#lepas ni busy camping pulak T_T


.jalan-jalan sabah : kundasang.


.ala, ni cite last week.
.tapi aku baru boleh update skrg sebab last week, takde internet plak.
.modem skolah rosak, kne panah petir katanya.
=.=

.last week, aku pegi jalan-jalan lagi.
.area kundasang pulak.
.serious sejuk.
.kalo dah sampai kundasang ni, tempat wajib pegi of course la kinabalu park kan.



.first check point sebelum naek gunung kinabalu.





.tapi malang jugak la time aku pegi hari tu, kabus tebal.
.tak nampak puncak gunung kinabalu.
huhu~


.then, kitorg pegi mount kinabalu heritage resort & spa.
.saje jalan2, nak tangkap gambar kat jambatan yg tempat shooting Dejavu Di Kinabalu tu.
.semangat tak ?.
haha~



.tengah lepak-lepak, tetibe puncak kinabalu tu terkuar plak.
erk~

.owh, ulat gonggok yang super besar.

.then, kitorg pegi kundasang war memorial plak.


.kundasang war memorial ni macam taman-taman je.
.lebih kepada tugu memperingati macam tu.
.macam bosan pun ade aku rase.
=.=

.finally, sebelum balik, confirm kne singgah beli sayur-sayur dengan buah-buah kat kundasang ni.
.wajib !.




#lepas ni nak pegi sipadan pulak. erk~


.jalan jalan sabah : poring.


.sebenarnya, aku tak termasuk pun dalam plan nak pegi poring ni.
.sebab yang pegi poring ni, just budak2 rumah biru je sebab diorang menang rumah sukan terbaik.
.aku rumah merah, dan rumah merah memang paling last la kan.
erk~

.tapi, disebabkan aku orang semenanjung, dan semua cikgu-cikgu pun tau yang aku confirm tak pernah pegi poring, so diorang pun ajak-ajak ayam.
.so, aku dengan ayamnya (eh ?), terus la semangat nak join.


.ok, memula aku nak bagitau, dalam bahasa dusun, poring tu maksud die buluh.
.kat area sini, memang banyak pokok buluh.
.so, terus tempat ni dapat name.
.poring ni memang famous dengan kolam air panas.
eh, tetibe sejarah bagai~

.ni plak kawasan sekitar.




.ade kanopi walk, tapi aku tak pegi sebab aku pakai jeans, macam tak sesuai nak masuk utan bagai.
.so, next time datang, pakai la attire yang sesuai :)

 .kolam mandi yang boleh tahan besar.

 .aku tak mandi, just celop2 kaki je.
haha~

.last-last, kitorg decide nak pegi air terjun.

 .jalan kaki dalam 15 minit jugak la.


  
.tadaaaaa.
.aku tau ko jelez kan.
haha~


.ok, tu bukan kaki aku.
.aku celop kejap je, then ikan tu gigit-gigit, serious geli.
.tak payah bayar pun,  masuk je kaki, terus ikan tu datang.
=___=


.next time, aku datang lagi, sebab nak pegi kanopi walk pulak.
.semangat !.


#aku yang melancong sambil bekerja :)



.cikgu pendidikan jasmani, apekah ?.


.ok.
.kalo korang still ingat, time aku jadik cikgu interim dulu, aku penah jadi cikgu pendidikan seni.
.tapi, sekarang ni, aku dah kne jadi cikgu pendidikan jasmani pulak.
.aiyoh, dah la major biology, tetibe kne ajar PJK.
.memang terkangkang la kan.

.semua dah sedia maklum sekolah aku takde padang.
.so kaedahnya, kne jalan kaki ke padang berhampiran.
.takde la jaoh sangat.
.10 minit je, melalui lembah, bukit dan denai.
mampoo ?

.aku pun tak pasal-pasal kne jalan kaki iring budak kan. =.=

.ok, ni la padang.
.ko nampak, siap ade pemandangan ber-background-kan gunung kinabalu lagi.





.budak-budak sini, kalo PJ, confirm maen bola.
.tu je peralatan yang ada.
sob sob~

.part yang aku rase tak best, ialah kat tepi padang ni ade sungai.
.agak sukar jugak la kan.
.ye la, baru sepak-sepak bola, tetibe dah out.
.masuk sungai.
.satu hal pulak kan nak kne kutip bola.


.dan aku merasakan, kebanyakan masa dihabiskan dengan mengutip bola yang terjatuh ke dalam sungai.
T_T


#terharu