.bangang punye perompak.

.ni kisah family cousin aku.
.kena rompak.

watak yang terlibat : 



.kejadian blaku kat depan 7eleven Taman Kajang Prima.

.dalam kereta ade, mama diorg (aku panggil kak yong), baby & kakak. papa diorg beli barang kat 7eleven.
.pintu kreta plak x kunci.
selalunye berkunci

 .tetibe masuk 2 orang perompak dalam kreta.
siap suruh diam lagi tu pada kak yong, kakak ngan baby

.kak yong try kluar kreta nak mintak tolong.
akibatnye : tercampak bersama baby
tapi berjaya menarik perhatian org ramai

.kreta tu trus blah cenggitu jerk.
dengan kakak still ade kat dalam kreta
papa kakak cube kejar tapi x mampu la, laju sgt kot~

.giler kan.
macam-macam benda bleh tjadi kat kakak kalo dibayangkan~

.pertolongan dari yang Esa.
.kakak pulang ke umah satu jam kemudian.
dengan pertolongan seorang cina

.kakak ditinggalkan di tepi jalan dan diambil oleh orang cina tersebut.
zalim kan ?

.nasib baek kakak pandai.
.kakak ingat no phone mama die dgn jalan balik umah die.

.alhamdulillah.
.semuanye selamat.
.mudah mudahan kejadian spt ini mjadi ikhtibar pd smua utk lebih berhati-hati.

25 comments:

Psychaoez said...

uishh..alhamdulillah anak de selamat..bengongnye perampok..mau kene tibai kalu dapat tangkap..

khalidahmacambaguss~O_o said...

bahayanya zaman skang ni....;(

ZiE FAUZi said...

mujur la tak jadi apa2 kan... seriau jgk dengar cerita2 mcm ni.. sekarang ni mcm2 leh jadi...

kyo_9 said...

innalillah..
perompak semakin mengganas..

ايففي هاريدث بن روزهن said...

nasib xde paper...mcm ne kisah selanjutnya..mangsa mesti trauma...kn

Hizami Rahim said...

ya Allah.
takut gila.
haish.

shafiq said...

uish ngeri nye,nasib la selamat..

AiDa AzRyN said...

bahayenye... hmmm...

nujul said...

nok ngeri nyer...huhu..nasib semua ok...

aswad said...

kete tu dpt balik ke x ?

celaka tul perompak tu

Alisya said...

alhamdulillah, nasib baik kakak xde pape...yang penting semua selamat. Kereta hilang xpe, nyawa hilang? Nauzubillah...

najman said...

Alhamdulillah smua selamat...dlm dunia ni xder perkara mustahil dari yg paling baek dan yg paling jahat...so kita kene berjaga2...semoga penjahat tu dibuka pintu hati untuk bertaubat...dan semoga keluarga kamu selamat sejahtera sentiasa...amin..

ijat_asni said...

Mumtaz Jaafar & khalidahmacambaguss~O_o & ZiE FAUZi :

takot tol zaman skrg nie kan.
sgt~~

ijat_asni said...

kyo_9 :

name pun perompak.
mmg ganas kot~~

ijat_asni said...

ايففي هاريدث بن روزهن :

kisah mangsa akan diceritakan kemudian.
nak interview mangsa dlu =)

ijat_asni said...

Hizami Rahim & shafiq & AiDa AzRyN & nujul :

alhamdulillah semuanya selamat.
amin~~

ijat_asni said...

aswad & Alisya :

kreta tu ilang.
tapi nyawa x ilang.
tu pun dh cukup bsyukur dah tu.
^^

ijat_asni said...

najman :

amin ^____^

si tudung biru said...

pergh.. nasib baik takde pape.. skang ni macam2 ble jadik.. huuu

ijat_asni said...

si tudung biru :

haah.
takot sgt kan skrg nie.

faderq said...

syukur alhmdulillah smuanye slamat...jhat betol perompak tu...sengal!..sian smua...

syazwan said...

naseb selamat.takot tol cter ko jat.

syazwan said...
This comment has been removed by the author.
alif said...

gila btol..

ijat_asni said...

faderq & syazwan & alif :

perompak tu mmg sgt gile + sengal.
naseb baek semuanye selamat~

Post a Comment