.minyak.


.Harga gula diselaras 25 sen, diesel dan petrol 5 sen.

.bace statement ni pun dah paham nak cakap pasal ape kan.

"Kabinet membuat keputusan hari ini bahawa harga bahan api dan gula diselaraskan sebagai sebahagian program rasionalisasi subsidi kerajaan," kata kenyataan itu.

"Ini bermakna, harga gula di pasaran mulai tengah malam ini akan dijual RM1.75 sekilogram, gas LPG RM1.85 sekilogram, petrol RON95 menjadi RM1.85 seliter dan diesel RM1.75 seliter".

.so, mulai sekarang, kne berjimat-jimat la nie kan konsepnye.
.tapi, tak nak la pegi kelas naek bus.
.berebut beratur panjang sgt kot.
(xtau la mane datang manusia ramai-ramai kat bus stand tu)


(membayangkan minyak kereta yang selalu abeh)

.hurm.
nak beli basikal la (tetibe...)

12 comments:

PIDUT ASiS said...

hahaha..isi air jela bro dalam tangki minyak..gula lak ganti garam..so kuih raya buat dengan garam kasar..jimat2..hahaha

Post Terhangat...
Baby Beraksi Ghairah..(Versi Baby)

Hapiz Rahman said...

betul kena jimat cermat

ijat_asni said...

PIDUT ASiS :

tak dapat nak bayangkan makan kuih raye dgn garam~
huhu

ijat_asni said...

Hapiz Rahman :

haha
btol
btol

ishiko said...

hehee..sume ladies clasmte sy pun da plan nk beli basikal sem ni..hahaa..trpengaruh nga dak2 PJ..

ijat_asni said...

Ishiko :

meh
meh
naek basikal bleh go green~
hee.

AiDa AzRyN said...

haha~ nek beskel?boleh k?xjauh beno ke dari rumah sewa ke tmpt bljr?:P

hans said...

barang waktu bulan puasa n raya nih mesti peniaga nak naikkan kaw2 punya
haih

p/s : Review Film : Mantra Filem Seram Paling Terbaik Keluaran Metrowealth?

ijat_asni said...

AiDa AzRyN :

jauh gak
nak jimat punye pasal kan
haha

ijat_asni said...

hans :

kalo bukan time puasa pun, dh confirm barang naek harga
apatah lagi kalo bulan puasa
mesti naek x hengat punya la kan
huhu

lassiegewdix said...

hukhuk :(
pasni pakai kete sorong lerh lak .

zool said...

Jimat..Jimat dan jimat..
tapi siapa yang perlu jimat?
kita je ke?>

Post a Comment