.eh, lagi-lagi ?.


.episod last kuala gandah.


.si gajah.
.makan umbut pokok pisang.
(tau x umbut tu ape ?)


.with two zool.
(tetibe aku teringat kisah youtube....hoho~)


.some of the bebudak bio.
.myself, azie, muna, shida, mida, fadh, zul, bell, liza, die.
(saje nak state name sorg2...^^)


.flower among thorns.
(sah-sah la aku yang flower tu kan)
haha~

.okies.
.finish.
.nanti sambung balik cite baitul hasanah.
.hee.

.eh, lagi ?.

.aku ingat, kisah field trip g kuala gandah nie dah abeh.
.tapi x jadi.
.sebab baru je dapat softcopy gambar dari DSLR zulkifli.

.terpakse la upload.
haha~


.ni gambar-gambar kat Deerland.


.genting sempah.
.biology's family.
syg giler kot~


.gaya seorang pengarah program.
walaupun~


.tengok 2 gambar nie.
.sebelum MONYET itu menyeberangi kepala aku.
(muke masing-masing x boleh blah)


.selepas MONYET itu menyeberangi kepala.
nervous giler time die lalu atas kepala tu~


.haha.
.
.
.
.eh.
.eh.
.ade pelancong dari China la dtg.


.

.macam pelancong dari China kan.
kononnnye~

.hee.

.nanti nak upload gambar time kat gajah plak.
sabaq noh~

.the making of.

.di sebalik pembikinan sekeping gambar.
.part i.

.apa yang anda nampak.


.apa yang anda tidak nampak.


.hee.
.hee.


.credit to azie ngan zul.

.jadual exam.

.bebudak bio sem 7.
.jadual exam dah kuar.
(cepat giler kan..)


.ade sesape volunteer nak wat bantahan tak ?.
.tolong la.
.tolong la.

.x sanggop aku biotech ngan physio tu selang sehari jer.

.belon.


.sukaneka ngan bebudak baitul hasanah.
.maen tiup-tiup belon.


.mula-mula tiup belon.


.tiup besar-besar.


.tiup dua sekali pun boleh.
bayangkan kalo yang depan nie pun tiup 2 skali,
 so agak-agak yang belakang tu boleh tiup empat belon sekaligus kot..


.then, belon tu ikat kat kaki.


.tadaa.
.ni la hasilnye.

then, dalam  mase 2 minit, try pijak belon member,
dalam mase yang same try protect belon sendiri
tu la sukaneka namenye

slamat mencoba

.mini project.

.location : umah baitul hasanah.
.purpose : mini project environmental science.


.from the technical crew view.


.1st group.
.1st LDK.
klise~


.name die jannah.
.darjah 4.


.name aku ijat.
.darjah Celsius 14.
tetibe kan~



.bebudak group.
iena pun dh mcm a part of them dah aku tgk

.haha.


.nanti sambung lagik.

.fipper.

.brand new so-awesome-thing on action.


.when orange, black and GREEN blend together.
.fabulous.
kimora lee sangat~


.fipper doesn't lie.


.perfect ten !.

.suke sangat.
padahal selipar je kot~

.jenjalan bersama gajah.

.lepas pegi Deerland.
.pegi tengok gajah plak.


.team DIVA.
.tema : gila gambar.


.naek gajah.
(aku tetibe membayangkan gajah tu naek aku)
apekah ?



.mencari gajah.
aku rase lengan aku dah same besar ngan belalai gajah tu



.berjaya tangkap gambar ngan bebudak cina.
kepada miliy : jgn jealous~
haha~~

.sempat singgah kat kedai souvenir.
.usha-usha baju.



.comel gile kot.

.tetibe terpandang satu t.shirt.
.die tulis :



.cun giler kan.
18sx sgt

.deerland.

.location : Deerland, Pahang.
.motif : fieldtrip bebudak biologi.


.sedap tempat nie.
.banyak binatang.
tapi takde penguin la


.ade ruse.
(sah-sah la kan, sebab name tempat nie deerland)


.ade kucing hutan.
.gemok + sehat macam Garfield.


.boleh bagi makan kat binatang lagi tu.
mesra alam sangat~


.ade signboard NEXT.
motif ?


.boleh pegang ular.
.sah-sah la aku tak pegang kan, maybe sebab aku mammal.
.ape barang mammal pegang reptile.
(kaitan ?)


.last sekali, boleh pegang beruang matahari.

.tetibe.
"...dengarlah, matahariku, suara tangisanku..."

kesimpulannnye : tempat nie stail
1000x lagi best dari i-city


.next destination : gajah.

.lab.

.time lab physio.


.gigih.


.tekun.


.posing.
(tu tandenye dah maleh la tu)

.tetibe merindui rambut panjang itu.

.video gajah.

.video nie azie yang rakam.


.seram pun ade.
.mane la tau kan, tetibe die naik minyak yuu yee cap limau.

.tapi best gak.
.1st time kot.


.kenduri Daim.

.location : umah farid.
.motif : kenduri Daim.

.3 perkara wajib kalau anda pegi kenduri.


.1st.
.amek makanan.


.2nd.
.makan ngan tuan umah.
tayang-tayang muke kat tuan umah la katekan


.3rd.
.minom sampai kembong.

yea~
.hepi.
.suke.
.gembira.

.genting sempah.

.field trip.
.bebudak biologi sem 7.
.position : pengarah program.
terlebih sudah

.location : brenti breakfast kat genting sempah.
(sambil tangkap2 gambar)


.bertolak pukul 6am (kononnye).
.naek bus.


.lapar giler kot.
.terus breakfast kat McD.


.lepas breakfast.
.tangkap gambar ramai-ramai.


.promote brand new hair jua.
haha~

.credit to zulkifli sbb snap2 picture.
DSLR kot~

.putrajaya.

.jalan-jalan.
.location : Putrajaya.

.kalo nak jalan-jalan Putrajaya, ade 3 tempat yang wajib pegi.
.sape tak pegi, sumpah rugi.


.1st.
.masjid besi.
.luas.
.cantik.
.unik.
.kagom.


.2nd
.wetland.
.tengok tasik.
.boleh memancing (tapi aku takde la datang sebab nak pancing).
.boleh naek bot.


.3rd.
.taman botani.
.sumpah best even name die agak membosankan.
.macam dalam hutan.
.sejuk.
.redup.
.hijau.

.taman botani memang best giler.

demikianlah lawatan ke putrajaya berakhir dengan jayanya