.rambut.

.rambut baru.
(overview dari atas)


haha~

.baby.

.ptg td g kenduri cukur jambul anak sedara farid.
.Daim namanye.
bukan chocolate Daim kot~


.xde la plak amek gambar si Daim tu.
.tapi, sebab xnak hampakan peminat blogger laen, aku upload gambar anak cousin aku.
(kire aku nie uncle la kan...)  

...tadaa...




.name die ; ntah.
.aku panggil baby je pun.
(semua org pun panggil die baby ok...)

.gambar die tgh mkn kek nie pun aku yang tangkap gune DSLR.
hoho~

.letih giler.

.wargh.
.letih kot.
.baru settle cousin kawen.
(esok luse kot baru upload gambar cousin kawen)

.by the way, birthday mama ari nie.
.hepi birthday mama.
^______________^


::choc indulgence::
ni gambar cake aku cilok kat google
esok aku upload the real birthday mama punye cake

.pengapit.

.jap lagi, aku kne balik kampung.
.cousin aku kawen.
 
.aku kne jadik pengapit.
hoho~

.pray for me & wish me luck.
amin.....

nnti aku upload gmbar time jadik pengapit ^^

.wesak.

.hari ini cuti.


erk..bukan skrg mmg tgh cuti sem ke ?
motif cuti ?

.same x ?.

.tgk gambar nie.


.mama aku time 7 taun.


.aku time 7 taun.
(fokus muke skit)


.same x ?.
haha~

.iwan AF8.

.bukak astro ria je skrg nie, mesti ade lagu bebudak AF8.
.aku minat lagu Iwan - V.I.P.
.rambut die dalam video clip nie mmg cun giler.



.tetibe mcm prasan "...mcm penah je tgk fesyen rambut nie..."
.lepas usha-usha kat google.
.tadaaa~.



.haa.
.same tak ?.
(colour je laen skit)
hee~

.die-hard-fan iwan jgn marah plak erk.
^______________________^

.tetamu VIP (kononnye...).

.cousin kawen kat batu pahat.
.part II.


.rombongan pengantin lelaki.
.tema baju ; biru.


.time parade pengantin.
.kompang segala bagai.
panas giler kot~


.family.
(missing in action : ayah, youngest sister)

.makanan orang kawen.

.as promise, ni 1st entry pasal cousin aku kawen tu.
.ni gambar-gambar makanan VIP (kononnye...).


.bubur.
  x tau namenye~


.main course, nasi minyak + ayam masak merah.
kolestrol


.ni makanan pengantin yang aku tibai.
kolestrol~


.bandung soda.


.kek pengantin.
makanan ini menggemokkan anda~


.as usual, bunga telor.

nantikan part II mlm nie ^^

.i'm back.

.tadaa.
.i'm back.
.dah 3 hari x update.

"....kekasih yang dulu hilang, kini dia telah kembali pulang.."
.tetibe kan.

.tggu post aku pasal majlis cousin aku kawen.

.johor.

.sabtu + ahad g Johor.
.cousin kawen.

.off ber-blogging for 2 days.
.jumpe lagi on Monday.
^________________^

.promo 2 alam (apekah ?).

.mlm nie nak tulis panjang skit.
.pasal cite 2 alam.


.ni petikan dari KOSMO ari nie.

"..sebuah filem yang berprofil tinggi, merobek jiwa, meruntun perasaan dan menyentuh hati.."
robek la sgt kan~


"..2 alam menampilkan kelainan. Insaf tanpa kata-kata, sedih tanpa dialog dan seram tanpa hantu.."


"..pasti membuatkan air mata penonton mengalir tanda insaf dan mahu bertaubat.."
 tgk cite arwah YASMIN AHMAD pun nangeh gak dlm wayang ape~


"..Tangisan kesedihan boleh membuatkan penonton pengsan dan memungkinkan mereka dipapah keluar pawagam.."
 aiyoh..apekah?

 .sebenarnye nie cite ape nie.
.konpius aku.

.target 12 juta plak tu.
.aku tggu smpai filem nie dapat RM 11, 999, 994 baru aku g tgk kat TGV.
kire lagi 6 hengget (student price kot) nak cukup 12 juta
ok la tu kan

.aku lg excited nak tgk Harry Potter (even xperlu nak promo bersepah bagai).
.

.sabah.

.suppose to be, hari ni aku kne g sabah.
.wakil U untuk program pertukaran budaya 1Malaysia.


.tapi dh tarik diri.
with strong reasons kot~

.xpe la.
.maybe next time ade lg.
^^

.malam-malam.

.slalu asik tulis entry psl aktiviti petang-petang je kan.
.ni nak tulis pasal aktiviti malam-malam plak.


.tadaaaa.
.lepak Havana.
hoho~


.order air rebina Limau Asam Boi.
tiap-tiap malam, layan 2 cawan


.ni plak brother kat kedai Havana.
.kitorg panggil abe.

.baru la layan balik kampar.
haha~

.award apekah ?.

.last entry tanye pasal fungsi Chat Box.
.ni nak tanye lagi.

.kepada bloggers : ape fungsi award-award blogger nie ?.



.nak kne amek ke x ?.

.kalo amek, nak letak kat ne ?.

.kite pun nnti kne bg award jugak ke kat org laen ?.
mati la aku nak design, bukannye reti pun gune photoshop

saya budak baru belajar, kalo salah tolong jolokkan tunjukkan

.ape fungsi Chat Box ?.

.nak tompang tanye kat bloggers.
.ape fungsi Chat Box kat blog kite tu ?.

 

.kan ade org antar msg salam ziarah la, tompang lalu la, belogwalking la.
.then, ape yg kite kne wat ?.

.nak kne reply kat Chat Box kite ke ?.

@

.nak kne reply kat Chat Box org yg dtg singgah blog kite ke ?.

@

.trus kne jd follower ke ?.

@

.wat x tau sambil nyanyi lagu Justin Bieber ?.
baby..baby..baby..
ooo~

nak kne wat ape erk ?

.Wii.

.aktiviti petang-petang.
part III


.maen Wii.
yay~

.makan kat Lemon.

.Lemon nie name kedai makan.
.David Toe yang punye.
.kat Mines.


.signboard Lemon.
.ni plak senarai menu yang aku sempat curik2 tangkap gambar.
kang david teo nmpak kang, kne marah plak kan



MAHAL kot bagi student cm aku nie

.hari guru.


.hari ini hari guru.
.selamat hari guru.

motif gambar i love school ?

.oh my.

.entry justin bieber aku smlm.
.dapat masuk kat geng blogger.
.entri best hari ini.
haha


hoho~
.sape yang x bace lagi, bleh la usha2.
.justin bieber.

.i owe him.

.justin bieber.


.justin bieber.

.tadi aku naek bus.
.dok area blakang2 gak la.
.then, ade 4 org mamat naek.
.dok area dekat2 ngan aku.
.ok la kan.

.tetibe, one of them punye handphone bunyik.
.(Ohh wooaahhh).
.(Ohh wooaahhh).
.(Ohh wooaahhh).

.intro lagu Baby - Justin Bieber.
.erk.

.then, all of them pun nyanyi kuat-kuat ngan bsunggoh2 nie.
.kagom aku.
.dressing dh macam budak hip hop.
.skali nyanyi lagu Justin Bieber.
(sampai abeh plak tu)
apekah ?

.disebabkan aku pun xnak kalah, aku pun join la skali.
haha~

"...And I was like
Baby, baby, baby ooh
Like
Baby, baby, baby noo
Like
Baby, baby, baby ohh
I thought you'd always be mine (mine)..."

.moral of the story : jangan cepat mengalah.
yay~





.movie review.

.nak review cite cartoon.


.Cloudy with a Chance of Meatballs.
.baru tgk kelmarin semalam.
.very the ketingalan zaman kan kaedahnye.

.sedap gak cite nie.
.pasal scientist sorg nie yang suke reka benda pelik-pelik. 
.ape yang die cipta, semua pun failed.


.at last, ade satu alat nie die reka.
.alat membuat makanan dengan hanya menggunakan air ujan.
(bace guna suara doraemon)
hoho ~

.time ujan, ujan x turun tapi makanan yang turun.
sedap woo.



.cheeseburger, aiskrim, jell-o, spaghetti, pancakes.
.semua makanan la kesimpulannya.
.tapi towards the end, mesin nie undercontrol.
.makanan yang turun dari langit, semuanye besar giler.
.kalo kene hempap, mmg confirm mati la.


.then, he needs to fix it.
berjayakah ?

.kne la tengok sendiri.
hoho~

.kan sedap kalo hari-hari ujan turun makanan.
.hari-hari aku order McFlurry Oreo.
hoho~ 

.pictures.

.gambar-gambar susulan time party buih.


.ijat : motif muke cmtu ?.
.lani : lapar sgt kot nak tggu ayam masak.
.nek :meh aku potong mempelam jap lagi.
hoho


.viva forever.
^_^

.tension part II.

.baru tau winner of A.N.T.M cycle 14.
.krista.


.tensionnye aku.
.aku target raina or alexandra yang menang.
.skali minah negro ni gak.
tyra bias




.aku rase raina ngan alexandra nie lagi la exotic compare ngan krista tu.

.dah la team amazing race yang aku target menang pun kalah.
pity cowboys

.american idol lagi la kecewa.
(oh my tim urban)

.ntah-ntah, Maulana pun nnti menang gak kot AF taun nie.
eeee~

.friends.

.gambar mereka-mereka yang terlibat time party buih ari tu.


.kudin, tun, tex, mizi, farid, apih, ilani, nek, fira, gambel.

.sumpah bez gelak-gelak gemok smpai pagi.
hoho~


.tension.

.aku dah la minat lagu Inilah Cinta - Akim.
.skali time konsert AF minggu nie, Maulana plak yg dpt lagu tu.
.tension.  

.sah-sah la aku x minat maulana kan.
blagak gile prangai die

.nape la Maulana yang dapat, bukan shahir ke, bukan iwan ke.


.xde ke AFKUAR MAULANA erk ?.