.stadhuys.

.jenjalan.
.lokasi : stadhuys, melaka.



(mereka yang terlibat)

mode : HEPI jua~ 

.kejadian time maen bowling.

.ni antara kejadian yang b'laku time maen bowling.
t'jadi disebabkan aku x terror maen


.1st
.terpakse dudok menunggu sambil berkata di dalam hati
"bile la nak abeh game nie..."


.2nd. 
.hanya mampu melihat lane sbb tangan dh x mampu nak hayun lagik. 
bleh wat filem "hari-hari terakhir seorang pemaen bowling

.yg penting, HEPI sudeh.
^__^ 

.skill maen bowling.

.meh nak ajar maen bowling.
.aim.
penting sbb takot t'masok lane sebelah
or even worst, bola t'hayun ke BELAKANG~ 


.focus.
(kononnye~) 


.hayun jerk.
yg penting, jgn masok longkang 

yay~ 
.slamat mcoba.
++ selamat m'longkang jua ++

.jenjalan.

.weekend.
part i 


.karok.
"...u raise me up, so i can stand on mountain..." 


.bowling for the soup.
kalah kot~

hepi
hepi
hepi 
^___^

.peneman.

.kalo kat skolah, ni la peneman-peneman aku.


.pencil case.


.buku SUCCESS Biology SPM.
diusung setiap masa 


.buku-buku kat library.

cikgu sangat kan~

.lamenye.

.wargh.
.dh lame x update blog.
.bz la (kononnye)


.padahal ari nie baru dapat tau password wi-fi sekolah.
haha~

.percy jackson.

.movie review.


.so yesterday kan.
cite nie dh lame kot kat wayang~

.sedap.
.magic.
.power.

.mcm Harry Potter la lebih kurang.
(tapi Harry Potter lagi best kot~)

.tapi, Harry Potter sesuai untuk semua peringkat umur.
.Percy Jackson nie, aku rase just sesuai untuk remaja je.


.makcik-makcik Felda, sila tgk cite laen.
shah jihan ke~ 

.hee.

.shahir AF8 time sekolah rendah.

.wohoo.
.sedang membelek-belek album sekolah rendah.
.tetibe.


.terjumpe gambar aku tgh nasyid ngan SHAHIR AF8 la.
.haha.


.gambar nie time aku darjah 6.
.SHAHIR darjah 5.
.nasyid time Hari Anugerah Cemerlang.

semangat !

tolong jangan teka aku yg mane satu
hodoh sgt kot~


.conference.

.baru lpas b'conference.
.ngan zami & zam.


.tetibe mcm rase takot nak wat R.O.S.
huhu~

.scent.

.brand new scent.




ten !

.lagenda budak setan.

review filem.


.lagenda budak setan.

.masuk lambat 10 minit.
intro je dah tak paham

.its a romantic film.
romantic la sgt kan


.shoot film :

.cantik shoot time Farid Kamil kat kampung mane ntah.
.tak cantik time focus kat muke plakon ; nampak b'gegar2 sgt.


.pelakon :

.best sbb ade NUBHAN ngan FAZURA.
.bosan sbb asik2 Farid Kamil ngan Lisa Surihani.
(Lisa Surihani maen tipu ; blakon stengah filem jerk padahal dlm poster bukan maen besar lagi muke die) 


.lagu tema :

.version perempuan lagi sedap.
.x best sbb every single scene gune lagu yang same.
bosan kot~


.tak logik :

.Farid Kamil naek bot pg ntah ceruk utan mane ntah, xde electric tapi mampu nak gune camera DSLR setiap mase.
(x tau la die charge celah mane)


.mak Lisa Surihani nmpak macam dh nazak sgt time sakit jantung tu tapi toward the end masih mampu nak b'subahat sama dengan Que Haidar.


.muke Lisa Surihani time kne balut lepas accident.
(bukan sedih, tapi klakar kot~)
haha


.nasib AYU dalam filem nie sedih sgt.
.dari awal filem smpai mati, asik malang jerk.
Natasha (Fasha Sanda) sgt~
last-last mati ; padan muke


aku x nangeh pun tgk cite Lagenda Budak Setan
x paham aku konsep sedih yg ade dlm cite nie


.pesanan :

.cite CINTA kabir bahtia 10 kali lagi best dari L.B.S.


best giler kot cite CINTA nie~



.gambar profile.

.aktiviti petang-petang.



.tukar gambar profile.
hee~

.kawen.

.dapat RSVP.
.undangan majlis kawen.
.Kausar & Nani.
(member kat Gerik dlu)


.27 Jun 2010 bersamaan 14 rejab 1431 Hijrah.

.Dewan MBSA, Seksyen 28, Shah Alam,Selangor.


.xtau la nak pg ke tak sbb time tu tgh wat R.O.S kat Melaka.

.insyaAllah.

.back.



.dah lame tak menulis.

.baru balik jenjalan kot.
bz la kononnye kan

.start esok akan gigih mengupdate blog.
yeah~

.excited sbb dah 74 org followers.
^_______________________^

thx u so much

.off.


.jenjalan.

.masjid jamek.

.1st time tadik semayang jumaat kat masjid jamek kL.
.datang lambat.
.dh takde tempat nak semayang.
.tpakse semayang kat atas jalan batu-bata.
.panas kot.
.melecur kaki.
.tempat sujud pun lapik ngan paper jerk.

.moral : sila bawak sejadah kalo dah tau datang lambat.


.anak panah merah = tempat kejadian.
berpanas jua

.lelagu gLee yang cam best.

.officially.

.gLee season one dah abeh.

.antara lagu yang aku minat dalam gLee season 1 nie :

.Defying Gravity.

.Imagine.

.Don't Rain on My Parade.

.Hello.

.Run Joey Run.

.Total Eclipse of the Heart.

.The Boy is Mine.

.Dream On.

.I Dreamed a Dream.

.Beth.

 .persembahan New Directions time Regional.
.lagu-lagu dari episode The Power of Madonna.
semua kot~


.feel free to comment / suggest lagu ape lagi yang best.
.boleh dgr same-same.
boleh ?





.edit.


.belajar m'edit gambar.
^_____^

.iklan nuffnang.

.minggu ni iklan nuffnang pasal camera sony.

.DSC-TX5/G.

 10.2 megapixel

RM 1,499.00
 
"...biase-biase jerk aku tgk..." 
lagi minat dgn DSLR


.bangang punye perompak.

.ni kisah family cousin aku.
.kena rompak.

watak yang terlibat : 



.kejadian blaku kat depan 7eleven Taman Kajang Prima.

.dalam kereta ade, mama diorg (aku panggil kak yong), baby & kakak. papa diorg beli barang kat 7eleven.
.pintu kreta plak x kunci.
selalunye berkunci

 .tetibe masuk 2 orang perompak dalam kreta.
siap suruh diam lagi tu pada kak yong, kakak ngan baby

.kak yong try kluar kreta nak mintak tolong.
akibatnye : tercampak bersama baby
tapi berjaya menarik perhatian org ramai

.kreta tu trus blah cenggitu jerk.
dengan kakak still ade kat dalam kreta
papa kakak cube kejar tapi x mampu la, laju sgt kot~

.giler kan.
macam-macam benda bleh tjadi kat kakak kalo dibayangkan~

.pertolongan dari yang Esa.
.kakak pulang ke umah satu jam kemudian.
dengan pertolongan seorang cina

.kakak ditinggalkan di tepi jalan dan diambil oleh orang cina tersebut.
zalim kan ?

.nasib baek kakak pandai.
.kakak ingat no phone mama die dgn jalan balik umah die.

.alhamdulillah.
.semuanye selamat.
.mudah mudahan kejadian spt ini mjadi ikhtibar pd smua utk lebih berhati-hati.

.at last.

.dapat gak aku karok tadi.
(dh dekat sebulan x karok konsepnye...)

lokasi :


.red box sogo.

comment :
  • tolong jgn karok kat sini.
  • akak counter tu kerek gile. 
  • tak user friendly langsung.
  • giler kot nak melayan karenah die.
alkisah :

.member aku punye student card dah terpatah skit. tapi still la boleh gune kan konsepnye. 
just terkopek sikit kat bucu card tu je la.
boleh tak akak tu cakap,

"sori, kami tak terime kad matrix yang patah nie"

.sial.

.so, kesimpulannye, kalo nak KAROK, sila pegi Green Box kat Low Yat.

service kat red box sogo itu macam HANJ~

.loading.

.banyak event dah pg.
.banyak isu nak tulis.
.tapi xde mase.


.esok baru bleh active balik menulis.
(kot)


.per-sia.

.baru lepas tgk prince of persia.


.intro : x paham.
.CGI : superb.
.action : awesome.

.tapi last-last makin merepek.
.ular la, api segala bagai, tanah runtuh terlebih-lebih.
.terlalu "menipu".
.sgt diper-sia-sia kan.

.overall = 3.85 bintang.
boleh ?

.arrrrgh.

.tension.
.marah.
.sedih.
.sugul.
.murung.
.bengang.
.hangin.

.semua feeling tu ade kat aku sekarang.
.sebabnye : selipar flip flop aku hilang time g semayang jumaat tadi.

.arrrgh.


(brand flip flop aku pakai)
.tgk r nanti, aku beli lagi 1 (kaler itam merah plak).

.kempunan.

.smlm before balik Havana, aku ade pesan kat abe.
."abe..malam esok nak kerang bakar ngan char kuew tiaw kerang extra".
(gigih makan kerang kot~)

.tetibe pagi td ade emengency case, kne balik kL sampai sabtu.
.waaa.
.kempunan nak makan kerang.


tgk la nanti, aku nak beli sekilo kerang sambil makan sorang-sorang depan cermin
(bajet balas dendam)

.flies ii.

.ni sambungan dari kisah flies i.



.aku suke gile gambar lalat yang terkangkang nie.


.erk.
apekah ?



.lalat yang ujung sekali tengah terMUN tu mmg x bleh blah.

.creative giler kan ?.

.flies i.

.tjumpe gambar nie kat FB sape ntah.
.dh mintak izin tuan die, then nak upload dlm blog plak.
.klakar gak kalo tgk gambar-gambar lalat nie.


.smangat !.




.suke gambar lalat yang siap cekak pinggang tu.

nnti ade lagi 5 keping gambar activity lalat nie
malam kang la baru sambung update lagi

.slamat bergelak.

.gambar aku ngan baby.

.bace tajuk pun dh tau kan gambar ape yang aku nak letak.
haha~


.fabulous.
perfect ten !

.nape asik gambar baby je kan ?.
(aku pun pelik)

.activity baby.

.aktiviti-aktiviti baby sepanjang orang kawen.
(selain drpd makan kek gune 2 sudu)


.posing kat pelamin.


.buat-buat TERcalit kek.
hebat kan ?


.bermain bunga manggar.


.interframe kat gambar orang laen.
(muke bengang je makcik sedara die kan...)


.menjadik bibik.
ni pose yang paling mahal kot~~~

^______________^