.forum alam sekitar.

.past few days.
.jadik wakil jabatan biologi.
.masuk pertandingan forum.

.time practise.
(gelak-gelak gemok je yg banyak sebenarnye)

.time berforum.
(sgt plastik)

.time umum keputusan.

special thanks to : yap, mira, ecah, a'a
.hepi kot together.

yg penting : KALAH~~~
.hanjeng sgt.

.berhabuk.

.uhuk.
.uhuk.
.dh 3 hari tak update blog.
.dah b'habuk b'sawang bagai ni.
(sambil membuang habuk sawang bersepah)

.kaitan ?.

.kaedahnye : sgt busy kot.
(padahal baru 2nd week)

.akan cube mencurik mase untuk update blog.

.i city ; huh.

.jalan jalan.
.i.city shah alam.

.pokok berlampu.


.yeah.


.merak kayangan.


.sesalji.
(kononnye)

.yeah.
.yeah.

.comment aku :.

"...tak best langsung tempat nie, lampu-lampu ni penyumbang kepada global warming plak tu..."

huh

."..burger GCB takde la sedap mane pun..".

.semalam semalam.
.aku beli burger McDonald yang baru tu.
.tgk iklan ; mcm menarik.

.great-tasting.
.grilled.
.gorgeous.
.glorious.
dlm iklan la die tulis camni kan

.gambar promo.

.makan.
.gigit.
.kunyah.
.telan.
.then, aku pun comment.

"...takde la sedap mane pun, biase-biase je. aku rase Prosperity Burger lagi best..."

.nasik kerabu.

.baru lpas makan nasik kerabu.

.gambar sekadar hiasan.

.mari belajar cara m'order nasik kerabu.

aku : kak, nak nasik kerabu ayam, tak nak sayur, tak nak budu, tak nak sambal, nak ayam bahagian tight, nak limau 4.

akak : mane sedap makan nasik kerabu takde budu (nada perli)

aku : budu itu terlalu KG untuk dimakan.
haha~


.akak tu terus diam sebab tak  paham.

sape yg menang ? sah2 la aku kan. haha~

.carnival @ times square.

.jenjalan times square.
.ade carnival alam sekitar.
.minat betol aku ngan alam sekitar + barang-barang recycle nie.

.ade jual-jual.


.jual anak patung.
.cun.


.jual beg.
.cantik gile tapi mahal sgt harganye.
huhu~


.ni bookmark made from recycle paper.
.aku beli 3 keping.
.smart.

.then ade sesi tanda tangan mcm "message to nature" la kononnye.



LOVE NATURE
.ni la aku tulis kat board tu.
hehe~

(feeling maya karin ; duta alam sekitar)

hepi sgt~

.makan kat wendy.

.kalo sesape nak test makan kat tempat baru.
.test la makan kat WENDY.
.restoran fast food.


.ok la.
.xde la x sedap.
.tapi xde la sedap sgt jugak.
.biase-biase jerk.

(at least xde la asik makan McD je kan)

.selipar.

.ingat tak kes selipar aku ilang kat masjid time semayang jumaat ?.
tadaa~


.dah beli selipar baru.
(warna itam & oren)


.hepi.
.hepi.
.hepi.

ijat_asni like this

kalo sape curik lagi selipar aku lepas nie, aku sumpah die jadik kertas turas

.MTV world stage.

.aktiviti sepanjang hari nie ialah dudok menunggu di depan lappy.
.bukak website.
.ade contest kat website nie.
.mane tau murah rezeki, bleh pg kan.

.teringin gile nak pg world stage taun nie.
.bleh tengok katy perry nyanyi.


"...Thinking Of You, Thinking Of You..."

.sesape yang ade tiket tetibe tak nak pegi (ade ke orang mcm nie ?).
.meh la sedekah kat aku.

.aku memang nak pegi sesangat nie.
(muke berharap dengan mata penuh kaca)

.minyak.


.Harga gula diselaras 25 sen, diesel dan petrol 5 sen.

.bace statement ni pun dah paham nak cakap pasal ape kan.

"Kabinet membuat keputusan hari ini bahawa harga bahan api dan gula diselaraskan sebagai sebahagian program rasionalisasi subsidi kerajaan," kata kenyataan itu.

"Ini bermakna, harga gula di pasaran mulai tengah malam ini akan dijual RM1.75 sekilogram, gas LPG RM1.85 sekilogram, petrol RON95 menjadi RM1.85 seliter dan diesel RM1.75 seliter".

.so, mulai sekarang, kne berjimat-jimat la nie kan konsepnye.
.tapi, tak nak la pegi kelas naek bus.
.berebut beratur panjang sgt kot.
(xtau la mane datang manusia ramai-ramai kat bus stand tu)


(membayangkan minyak kereta yang selalu abeh)

.hurm.
nak beli basikal la (tetibe...)

.panduan makan malam sihat.

.articel ni aku jumpe dalam magazine.
.saje nak kongsi ngan mereka-mereka yang terlibat.
.konsep : sape makan cili, die boleh minom air banyak-banyak.

.panduan makan malam sihat.

1. utamakan makanan yang sedap seimbang.
Pastikan hidangan anda mengandungi bijirin seperti nasi atau roti, ikan, ayam atau kekacang serta sayur-sayuran mengikut saranan Piramid Makanan Malaysia.


2. hadkan pengambilan makanan berlemak, bergemok, berobesiti, berminyak dan bergoreng pada setiap masa.

3. ketahuilah saiz pinggang hidangan makanan anda. makan malam standard 400 - 500 kalori.

4. waktu makan malam yang ideal ; 6.30pm hingga 8.30pm.
sape makan after 8.30pm, automatik teros jadik gemok gantikan ngan makanan ringan macam roti, biskut, buah-buahan atau segelas susu suam.

5. tak digalakkan makan pada lewat tengah malam. nanti menyebabkan ketidakselesaan dan mengganggu tidur anda.
(makan then tdo = perut boroi serta-merta)

6. elakkan makan sambil tgk tv.
(nanti kalo tertumpah atas cadar, kan dah susah nak  basuh)

7. elak mengambil teh atau kopi selepas makan malam. nanti anda akan dicop sebagai "pakcik-pakcik sgt, minum kopi malam-malam" susah nak tido malam.

8. kalo anda menghadiri dinner, sila ambil segala bagai makanan ; satay, ayam percik, murtabak ayam, bihun sup, udang goreng tepung sayuran dan buah-buahan sahaja !
.kalo nak makan jugak, make sure dalam  kuantiti yang sedikit dan sehat.

.so, selamat menjamu selera (kaitan...?).

.alice.

.ade tiga watak alice aku minat.


.1st ; watak alice in wonderland.
suke la watak nie, sengal-sengal ubi, semua benda pun pelik-pelik je


.2nd ; alice in resident evil.
minat btol si milla jovovich nie blakon



.3rd ; alice cullen in twilight saga.
power, laju, cun, boleh tgk mase depan = mmg stail la
haha~

.ade alice laen ke erk ?.

.jadual sem.

.jadual kelas sem nie.


.takde kelas ari selasa ngan jumaat.
yay~


.takde kelas after 5pm.
(senang nak bukak puase nanti)


.takde kelas malam.
(bleh g semayang terawikh kan....) 
walaupun


.suke.
.suke.

.ijat asni like this.




.eclipse.

.sudah menonton.
.twilight : eclipse.


.romantik.
.sedap.
.klakar.
.action.
.slow.
.banyak cakap.
.x paham fungsi volturi.
.dudok sebelah orang gemok.
apekah ?

.org cakap ; pilih either edward or jacob.
.tapi aku rase ;


.jasper lagi stail.
haha~

.new (bajet).

.location : Tanjung Malim.
.mood : malas (boleh ?)



.new life.
.new roommate.
.new environment.
(kononnye)

.malas sgt.

.red box.

.dapat surat.
.dapat surat.


.excited kot.



.dapat voucher lagik tu.


.dapat card jua.
haha~

.lepas nie, bleh la karok sampai pengsan.
hoho~

.thx u en. posmen.

.last day at malacca.

.ni plak gambar-gambar ari last kat malacca.

.jalan-jalan eye on malacca.


.kat jambatan.


.bertiga.


.run joey run.


.action kamen.


.bye.
.bye.
.malacca.
jumpa lagi

.last day at school.

.ni time ari last kat skolah.


.ade ustazah ngan teacher english skolah tu blanje makan nasik lemak.
sedap kot~


.siap ade pisang lagi.


.then, pg jumpe pengetua sbb nak mintak izin (kaedah ?) nak balik dah.


.finally, tangkap gambar ngan pengetua itew.

.arrgh.
.finally, dah abeh pun.

.abeh berjalan.

.lepas dah puas tangkap gambar kat ketapi, umah giant, makan McFlurry segala bagai.
.then, nak balik dah.


.tamat la kisah jalan-jalan kat malacca di petang hari.

** akan bersambung untuk entry malacca ; last day **

.kreta lembu.

.ari tu, aku mmg smangat btol nak tangkap gambar kat kreta lembu.
(aku bleh rasekan zami, zam, dila ngan acik mesti pelik nape aku excited sgt kan)

.sbbnye ; memori kot.


.ni gambar time baby (kononnye la kan).
.background kreta lembu tu.
haha~


.ni gambar abg ngan adek aku.
juga kat kreta lembu 

.then, 20 taun kemudian.



.haha.
.aku dah bleh pegang-pegang lembu tu.
ye la kan, dolu-dolu tak sampai lagi

.kirenye, kreta lembu nie dah lame gile la kan kat malacca ni.
.since aku baby kecik lagi.
kagom~

.sebelum & selepas.

.saje wat entry nie.
.nak tunjuk perbedaan.
(indon sgt....)


.sebelum.
(masing-masing tak prepare)


.selepas.
(bajet dah prepare nak tangkap gambar)

haha~
ke same je erk...

.blue bear.

.time tgh jalan-jalan kat mall.
.terjumpe plak blue bear nie.


.ijat : seram sial.


.ijat : ni pehal plak pegang-pegang nie.
dah la badan penuh bulu


(tetibe)
.blue bear : (mode berbisik-bisik)
"...you were one of us. you look blue just like us..."

.ijat : ye erk ?
.owh.
.ok.


.finally.
.dah berani dah nak amek gambar same-same.
haha~