.review | nur kasih the movie.

.cite ni aku dah tengok hari first die kuar lagi.
.tapi baru sempat nak review.
.aku tengok dengan iena, nabisah, mili, die, liza & zul.
.sold out kot tiket first day.
semangat kan~


.aku pun menonton la dengan bersungguh-sungguh.
.nak menghayati la kononnye kan.
.tengok.
.tengok.
.tengok.
.tengok.
.eh, dah abeh ?.

.ape nie.
.jalan cite die tak paham la.
.serabot aku nak berpikir-pikir plak lepas kuar wayang.
.nak feeling-feeling sedih pun tak tau kat scene mane.
.ape kes ?.

.disebabkan aku tak pueh ati.
.aku pegi la tengok lagi skali.
.ahad lepas plak.
.baru la paham sikit-sikit.
.tapi still tak nangeh gak.
.ape kes ?.
(again)

.ade beberapa perkara yang aku perasan la dalam movie ni.

1st. nape nur amina jemur kain siap pakai jubah segala cantik-cantik macam baru balik umrah ?
jemur kain je kot.

2nd. adam dengan nur amina macam ada masalah kewangan, tapi masih mampu nak pegi jordan, naek unta segala. time kat hospital pun, adam mampu nak amek bilik yang dudok orang-sorang tu. amek la bilik yang share 4 orang tu, kan murah sikit.

3rd. nur amina telah berjaya mempromosikan tudung yang die pakai sampai makcik kat sebelah aku EXCITED nak cari tudung yang nur amina pakai time kat jordan (yang polka dot warna hijau tu)

4th. nape amek norman hakim jadik ilyas time besar ? amek la pelakon laen. 
please la~

.yang best : lagu tema yang mila nyanyi tu. memang best.

.yang tak best : lagu yang tajuk die tanpamu itu = tak sedap pun.
.suara lelaki yang nyanyi tu membuatkan lagu tu tak best.

.kesimpulan die, cite khabir bahtia yang CINTA tu jugak yang best.

2 comments:

Rollo De Pedicula said...

hahahahahaha.....
Ilyas time besar jadi norman Hakim yang aku gelak tak tahan dalam wayang tu
hahahaha

Review Filem Karak Disini

MizAn said...

Oh. Dengar kata siri drama lagi best dari filem..Hmmm

Nota kaki: Cinta pun olahan semula dari Love Actually.

Post a Comment