.new profile.

.the brand new profile picture.


.credit to daniel adie sebab die yang amek gambar nie.

.suke.
.suke.

.review | nur kasih the movie.

.cite ni aku dah tengok hari first die kuar lagi.
.tapi baru sempat nak review.
.aku tengok dengan iena, nabisah, mili, die, liza & zul.
.sold out kot tiket first day.
semangat kan~


.aku pun menonton la dengan bersungguh-sungguh.
.nak menghayati la kononnye kan.
.tengok.
.tengok.
.tengok.
.tengok.
.eh, dah abeh ?.

.ape nie.
.jalan cite die tak paham la.
.serabot aku nak berpikir-pikir plak lepas kuar wayang.
.nak feeling-feeling sedih pun tak tau kat scene mane.
.ape kes ?.

.disebabkan aku tak pueh ati.
.aku pegi la tengok lagi skali.
.ahad lepas plak.
.baru la paham sikit-sikit.
.tapi still tak nangeh gak.
.ape kes ?.
(again)

.ade beberapa perkara yang aku perasan la dalam movie ni.

1st. nape nur amina jemur kain siap pakai jubah segala cantik-cantik macam baru balik umrah ?
jemur kain je kot.

2nd. adam dengan nur amina macam ada masalah kewangan, tapi masih mampu nak pegi jordan, naek unta segala. time kat hospital pun, adam mampu nak amek bilik yang dudok orang-sorang tu. amek la bilik yang share 4 orang tu, kan murah sikit.

3rd. nur amina telah berjaya mempromosikan tudung yang die pakai sampai makcik kat sebelah aku EXCITED nak cari tudung yang nur amina pakai time kat jordan (yang polka dot warna hijau tu)

4th. nape amek norman hakim jadik ilyas time besar ? amek la pelakon laen. 
please la~

.yang best : lagu tema yang mila nyanyi tu. memang best.

.yang tak best : lagu yang tajuk die tanpamu itu = tak sedap pun.
.suara lelaki yang nyanyi tu membuatkan lagu tu tak best.

.kesimpulan die, cite khabir bahtia yang CINTA tu jugak yang best.

.hari last yang sedih.

.dah 3 bulan menapak kat kuantan.
.so, kne la berangkat pulang.
.huk huk.
.macam sedih la plak kan nak tinggalkan skolah ni.

.especially hari last kan.
.time tu la, nak jumpe semua cikgu.
.nak jumpe makcik kantin.
.nak jumpe makcik library.
.nak jumpe akak cleaner.
.nak mintak mahap la kononnye kan.
feeling-feeling sedih~

 
.gegambar dengan cecikgu practical yang baru daftar plak.
(except hilmi dengan lan)

.kak inah yang boleh menang kategori cikgu paling best kat skolah.


.sesi bagi-bagi hadiah kat pihak pentadbiran.


.bebudak asrama yang meriah.
.tak brape ingat name sangat sebab tak ajar kan.
.yang aku ingat ; aizat, majid, izni, kecik, sumo, nasrul, alep.

.yang penting.

.confirm ko takde kan.
haha~

.owh.
.banyaknye kenangan kat skolah nie.


.makan makan 1RK2.

.agak terharu la kot.
.bebudak nie buat jamuan khas untuk kitorang cecikgu practical yang ajar klas diorang.

.yang lagi terharu tu, maybe sebab melibatkan parents skali kot.
.mak izzah masak bihun.
.mak adli goreng sosej.
.mak azmira goreng karipap.
.family alia buat kek.
.family faeez beli KFC.
.eh, sape yang beli air erk ?.

.owh, sungguh touching.
.time kasih bebanyak.





.tersangat amat terharu......again.
.jasamu dikenang bebudak klas 1RK2.
^___^

.hari guru skolah aku.

.ouch.
.baru nak story.
(maklumlah kat kuantan takde internet kan....)


.hari guru skolah aku best sebab :

.ade masak-masak.
.ade rewang rewang.

.ade assembly.
.ade budak buat persembahan.


.ade cikgu practical yang syok sendirik buat persembahan.
ouch~



.ade cikgu-cikgu yang best.




.ade photoshoot dengan budak-budak jua.




.best kan, hari guru skolah aku.
haha~


.movie review | thor.

.berjaya gak tengok cite nie.
hoho~


.maybe aku tengok sebab semua orang pun tengok kot.
(tak nak kalah kan konsepnye)

.jalan cite die biase-biase je.
.kalo yang best pun, sebab CGI je kot.
.memang smart.

.yang penting : dunia thor kat galaksi celah mane ntah, canggih giler.
.tapi, kenderaan diorang, naek KUDA je.
.takkan la diorang tak cipta hybrid car kan ?.
pelik aku~

..maybe diorang nak nampak lebih mesra alam kot..
(sambil nyanyi lagu hijau : "ooo, anok-anok, tokleh meraso mandi laut...")
-__-"'

.genting.

.ni gambar aku kat genting.
.korang tengok je la.
.malas nak explain pepanjang.












.haa.
.jelez la tu kan.
.dah agak dah.
haha~

.the amazing race 18 top 4.

.minggu lepas aku punye la kecewa kan.
.sebabnye, jet and cord dah ter-eleminate.
.jahat giler kot big easy and flight time sebab bagi si cowboy nie u-turn.
.sumpah aku doakan diorang kalah.

bye bye jet and cord

.minggu ni plak, nasib baik la si goth ni kuar.
.pueh ati aku.
.nyampah giler plak aku tengok si kent ni.
.angkat beg berat sikit pun dah tak larat.
.ngengade sangat.

tata kent and vyxsin

.dah tinggal 4 team je lagi.
.aku harap gary and mallory yang menang.

.fast furious five.

.aku dah tengok dah.
.haha.


.comment aku.
.best la jugak.
.ade action.
.ade comedy.
.ade paul walker.
.so,cite nie jadik best.

.tapi, cite ni klise sangat la.
.jalan cite die predictable sangat.
.dah macam tengok the italian job pun ade.

.ade program nak merompak.
.then, kne ade team yang power.
.next, kne ade kreta yang smart, siap modified segala.
.last, kne ade polis dgn awek yang cun.

.so, aku rase, the italian job lagi best dari fast furious five nie.
(tetibe kan...)

.sekian.