.eh, aku.

.senarai name graduan mengikut sesi pengurniaan dah kuar.
.ni yang aku semangat nie.


.haha.
.excited tak ?.

.owh.
.fyi, konvo aku 28th July 2011.
.khamis.
.pagi.
.jemput la datang bawak fresh flower.
(feeling-feeling nora elena)

can't wait~

.USM 5th and 6th day.

.ni saje je nak review balik what happened during the vacation.
.ni backdrop program.
.tema die purple.
justin bieber sangat kan~




.team upsi yang meriah.
sangat~
.dah macam buat program sendiri yang tak tahan tu.
.padahal participants je kan.
haha~


.hari jumaat plak.
.gigih ni nak pakai baju melayu.


.yang ni gambar dengan budak UiTM Kedah kalo tak salah.

.yang ni plak bebudak USIM.
.sumpah best lepak dengan diorang.
.merepek je memanjang.
.sampai tak larat nak gelak.
hoho~

.then, malam jumaat, ade maen-maen boling dengan bebudak UPNM.
.best woo.
ni program yang tak dirancang nie...haha~

.bile cikgu bergabung dengan askar.
kakitangan kerajaan sangat~
-_- '''



.dah hari sabtu.
.pagi tu, sempat lagi ni kitorang pegi umah P.Ramlee.

 .erk...ni bukan umah P.Ramlee.
.ni baru kat USM.
.baru nak gerak pegi umah P.Ramlee.
hee~

.haa.
.yang kat blakang tu la umah P.Ramlee.
smart kan~





.then.
.baru la majlis penutup.
.semua dah tau kan, yang aku kalah.
.so, takde la gambar aku pegang medal segala.
berangan je lebih~


.dah abeh dah segala cite kat USM.
.for myself, i'm so glad sebab join benda nie.
(even aku kalah kan)

.yang penting, dapat jenjalan penang.
.dapat jumpe U laen.
ko ade ?


.owh, kalah.

.cube korang tengok gambar nie.


.cube carik gambar aku.
.takde kan.
.sebab ape takde ?.

.sah-sah la sebab aku kalah kan.
teeeet~

.disebabkan aku kalah, so tak nak la cite pasal pemenang-pemenang nie.
.buat jelez je.
haha~


esok aku cite pasal hari last kat USM

.owh, tak sabar.

.pagi-pagi terus update blog.
.tak sabar nak kongsi kononnye.
-__-'''

click untuk tumbesaran melampau~

.haa.
.excited tak ?.
.mane tak excited, 4 tahun aku tunggu.
haha~
.yang penting, jubah aku size S.
ko ade jubah ?

.USM second and third day.

.tajuk dah second and third day kan.
.tapi 2 gambar yg kat bawah nie, sebenarnye first day.
.time lepas dengar taklimat.



.taklimat tu bapak bosan.

.ok.
.sambung dengan second and third day.
.full of presentation je.
.ramai budak skolah la yg datang.
.sampai dah tak larat nak explain.
kalo la ade button play-stop-rewind...kan senang

.well. 
.this is my booth



.and this is me time explain my project to the judges.
seram gak la~



.owh.
.letih gak la 2nd and 3rd day ni.
.nanti update lagik.
^_____^



.USM first day.

.ok.
.aku sekarang kat USM Penang.
.sempat gak nie nak update kan.


.motif aku pegi USM ?.
.sebab aku terlibat dengan pertandingan NRIC.
 .jadik wakil upsi sebab nak bertanding thesis aku yang cemerlang ala-ala tu.

.disebabkan busy sangat, ni je yang sempat nak story.


.aku yang konon-konon busy buat booth setup.

nanti aku sambung lagi
^_____^

.review album | lovestrong.

.nanges.
.uhuk.
.uhuk.
nape tetibe aku nanges ?

.sebab aku tengah dengar album christina perri.
.owh.
.sedihnye.

.lelagu dalam album nie, semua sedih-sedih.
.aku pun tak paham nape die nak sedih-sedih.
.baru lepas mati laki kot.
boleh ?


.ade 12 lagu.

bluebird
arms
bang bang bang
distance
jar of hearts
mine
interlude
penguin
miles
the lonely
sad song
tragedy

.aku suggest dengar la album nie.
.memang best.
serious~

.uhuk.
.uhuk.
dari tadi nangeh tak abeh lagi~



.yes !.

.mula mula takde la excited sangat.
.tetibe nak last-last, jadik best plak.


.congrate terengganu.
(even jenuh nak tunggu bile la nak abeh kan...)

.review | kungfu panda 2.

.aswad : jom tengok wayang nak ?.
.aku : gile aku nak tolak (tapi ni monolog dalaman je la).
yang betul-betul script aku : JOM !
capital letter tu maksudnye aku menjerit...boleh ?

.dengan selambanye, kitorang beli tiket cite kungfu panda 2.
.even seat tak brape best, demi nak tengok dengar suara angelina jolie, kitorang gigih !.


.lepas tengok, mesti nak kne review kan.
.tu yang susah jadik blogger tu.
.semua benda nak kne post kat blog.
boleh ?


.comment aku.
.sedap lak aii cite nie.
.nangeh aku gelak.
.lawak memanjang.
.memang berbaloi la.
serius~

.for those yang tak tengok lagi, pegi la tengok.
.confirm pueh ati.
.i repeat : MEMANG BEST !.
haa..excited tak aku menjerit ?





bile la nak tengok pirates nie kan...adoyai~

.result yang best !.

.yay.
result dah kuar


.i would like to dedicate this result to :


  • my supervisor, Prof Madya Dr Ong Eng Tek
  • my guru pembimbing, Pn Rohaizan
  • pihak pentadbiran SMK Sultan Abu Bakar, Kuantan
  • bebudak UPSI yang practical sekali ngan aku  (zul, lan, daus, hilmi, nazira, azah)
  • cecikgu yang banyak tolong time practical  (owh, banyaknye name yang perlu disebut...)
  • students from 1RK2, 1RK6 dengan 4Sn4  (you guys are awesome !)
  • warga SMK Sultan Abu Bakar yang tersangat HAPPENING !





.mula merindui SMK Sultan Abu Bakar.
T_T

.review | x-men : first class.

.tengok dengan Hakim Nik cite nie.
.memang last minutes plan.
.bayangkan sampai Mines pukul 12am.
.wayang pukul 12.10am.
(nasib baek la kan counter ticket tu tak tutop lagi)


.comment aku.
.biase-biase je aku tengok cite nie.
.intro die slow.....sangat~
.dah nak last-last baru banyak action.
.jalan cite pun biase-biase je.

.ade watak yang macam "eh, ko macam tak perlu je dalam cite nie".
.watak mystique pun tak berkembang dengan baek.
.then, aku mengharapkan ade la cite macam mane diorang jumpe storm ke, jane ke, cyclops ke.
.haram.

.for me, X-Men 2 is the best.


.2011 MTV Movie Awards.

.baru je lepas tengok kat MTV.
.terus gigih nak upload.


Winners for the 2011 MTV Movie Awards

BEST MOVIE
The Twilight Saga: Eclipse


BEST FEMALE PERFORMANCE
Kristen Stewart – The Twilight Saga: Eclipse


BEST MALE PERFORMANCE
Robert Pattinson – The Twilight Saga: Eclipse


BEST BREAKOUT STAR
ChloĆ« Grace Moretz – Kick-Ass

 
BEST COMEDIC PERFORMANCE
Emma Stone – Easy A

BEST LINE FROM A MOVIE (New Category)
Alexys Nycole Sanchez – Grown Ups

BEST VILLAIN
Tom Felton – Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

 
BEST FIGHT
Robert Pattinson vs. Bryce Dallas Howard and Xavier Samuel – The Twilight Saga: Eclipse

 
BEST KISS
Kristen Stewart and Robert Pattinson – The Twilight Saga: Eclipse

 
BEST JAW-DROPPING MOMENT
Justin Bieber – Justin Bieber: Never Say Never, Performance Spectacular

 
BEST SCARED-AS-SH**T PERFORMANCE
Ellen Page – Inception

 
BIGGEST BADASS STAR
ChloĆ« Grace Moretz – Kick-Ass

 
MTV GENERATION AWARD WINNER
Reese Witherspoon


.comment aku.
.arrgh, tension aku dengan twilight ni.
.semua nak sapu.
.at least, bagi la sikit kat harry potter.
(aku rase emma watson lagi layak menang best female performance)
T_T

.nasib baek justin bieber menang.
(tetibe kan...haha)

.owh, terharu.

.ni anak murid aku punye blog.
(macam baru buat je)

.tak kesah la kan.
.at least ade blog.
ko ade ?


.ziyad namenye.


.owh.
.terharu.
T_T


semua tulisan dah kaler purple sebab si ziyad ni minat justin bieber
konon-konon tribute to justin bieber la
hoho~

.tangkap sampai tak tertangkap.

.owh.
.tak sangka dapat gak pegi.
.himpunan sejuta belia.

.yang lagi best tu.
.maybe sebab asik tangkap gambar tak hengat kot.
haha~

.malas nak story panjang.
.ni gegambar time kat himpunan sejuta belia.

.ni gambar kat booth slim world.
.then, dah penat menengok ziana zain menjerit segala.
.baru pegi jalan-jalan pulak.
boleh ?

.time ni saje nak lepak-lepak dekat palace of juctice.
.then, baru dapat hidayah nak pegi semayang merangkap photoshoot kat masjid besi.
hoho~



.meh aku kenalkan diorang-diorang ni.
motif ?

.ni name die adie.

.ni plak, name die zami.

.sumpah gile best.
.gelak je memanjang.
haha~