.rabu | tak bercakap iii.




.esok !.


.review | harry potter and the Deathly Hallows - Part 2.

.haa.
.kalo cite nie, memang semangat aku nak review.


.aku baca buku die.
.so, aku punye prediction towards this movie agak high disitu.
.ye la, kalo tak, sesia je la kan aku bace buku die.
ouch~

.ade scene yang aku target ade, tetibe takde plak.
.scene yang aku rase tak penting, tetibe panjang berjela plak dalam movie.
ape kes ?

.tapi, yang penting aku pueh ati la.
.even story line die agak mengecewakan, tapi still best jugak.
haha~

.ni ape yang aku prasan ape yang lain daripada buku :

  • bila si Griphook tu mati, tetibe pedang Gryffindor tu hilang gak. padahal dalam buku tak cerita pun.

  • sepatutnya, Bellatrix dengan Snape buat Dark Mark yang paling besar, tapi takde pun.

  • Harry pegi Ravenclaw Tower sensorang, sepatutnya die pegi dengan Luna Lovegood. Dalam buku, siap kne jawab-jawab soalan dulu kot sebelum masuk ke common room Ravenclaw.

  • ade scene yang ditambah - scene time Ron dengan Hermione masuk Chamber of Secrets. Siap cium segala. ape kes ?

  • spatutnya, Crabbe dengan Goyle yang temankan Draco Malfoy ke Room of Requirement. Tapi dalam movie, die ubah Goyle dengan Zabini.

  • WTF, Lavender Brown mati ? motif nak matikan watak die ?

  • scene perang tu spatutnya ade banyak lagi watak yang join same macam Buckbeak, Centraurs dengan house-elves. Dimanakah mereka ?

  • Nagini sepatutnya diletakkan dalam satu "protective sphere". Bukannya kat celah-celah baju Voldemont.

  • nape si Harry tu ngengade nak patahkan Elder Wand tu ? Spatutnya die repair dlu wand die yang dah terpatah tu then pulangkan Elder Wand tu kat Dumbledore.

  • banyak watak yang tetibe tak muncul padahal dalam buku bukan main panjang berjela nak explain. some of them including Augusta Longbottom, Olliver Wood, Nearly Headless Nick, Percy Weasly, Parvati Patil, Victor Krum, etc.

.spatutnya banyak lagi.
.tapi malas nak emosi.
.kang followers lari.
.nuffnangs aku gak yang rugi.

(eh, pantun tetibe !)

.rabu | tak bercakap ii.


.ko jelez kan ?.
haha~


.encik posmen ?.

.azie dah post gambar photoshoot yang hari tu.
.aku bajet hari ni sampai sebab alor setar dengan kampar bukannye jauh mane pun.

.aku pun tunggu la.
.tunggu.
.tunggu.
.tunggu.
.makan kejap.
.then tunggu balik.

.last-last.
.eh, mane ke encik posmen nie ?.
.kecewa aku disitu.

.disebabkan terlalu kecewa (sebab tak dapat nak letak kat blog).
.aku pun just download gambar kat profile facebook azie je.
just some of them je la~





.aku target esok kot baru sampai semua gambar tu.
.so, esok je la erk aku upload lagi gambar time photoshoot yang gedik tu.

T_T

.Hizami, Nak Header Satu!.

.tetengah blogwalking.
.tetibe jumpe benda nie.


.ni link die.

.so, aku dengan gigihnye, trus la nak buat entry nie kan.
.kne complete kan slogan jua konsepnye.

.so, this is mine.

'Ke hadapan Hizami, saya nak header satu sebab blog saya tiada header.....sekian.'


.eh, kne tag orang laen la plak kan.
.so aku tag afiq razak.

.yea.
.dah siap.
^___^

.review | Mr Popper's Penguins.

.tengok wayang lagi.


.sebenarnye aku cadang nak tengok transformers for the second time.
.tapi asik sold out je plak kan.
.so, tengok je la cite nie even tak tau langsung synopsis die.
.even hero die jim carey yang dah agak tua.

.sebenarnye, cite nie klakar ok.
.memula macam slow sikit.
.until la si jim carey nie dapat pos laju hadiah penguins.
.memang serious s*** klakar.
haha~

.tak payah nak pikir-pikir.
.tak payah nak teka-teka sape watak baek, sape watak jahat.
.tak payah nak pening-pening kepala.
.memang asik gelak-gelak gemok je.

.aku suggest : pegi la tengok or download.
^___^


.photoshoot la konon.

.disebabkan amek jubah awal sangat.
.so, kitorg pun gegedik la nak buat photoshoot segala.
gedik tak ?

.yang tangkap gambar kitorg ni, syamil namenye.
click sini untuk link blog die

.ni sesi photoshoot aku.

.tema : pre-convo.
.latar tempat : kellie's castle, batu gajah.
.latar masa : awal pagi (kononnye).
.watak perwatakan : aku, yapazie, asz, pujah.
wah, dah macam antologi sehijau warna daun plak aku rasa~









.berangan je lebih kan.
haha~

.rabu | tak bercakap i.

Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 Artwork

.tak sabo benor rasenye.

.kisah tunang.

.baru nak update.
.busy la kononnye kan.
padahal menganggur je pun~

.tengok entry lepas yang gambar aku dengan adik aku tu.
.tu time cousin aku bertunang.


.time ni, nak tangkap gambar dengan pengantin.
.tapi, mane ntah pengantinnye.
.last-last gambar aku dengan adik aku je.
-_-'''




.finally, baru ade gambar pengantin.
tapi dengan adik-bradik die la kan..tunang die disorokkan sebab takot basi
boleh ?



.btw, bertunang ni waktu malam.
.pukul 12am baru abeh majlis.
cousin ko ade bertunang time malam-malam ?


.ops BERSIH.

.di kala KL sedang dilanda demam KUNING.
.aku selamba mengupdate blog pasal Ops BERSIH aku kat SWEET CHAT.






.memang semua BERSIH dimakan.
sedap woo~



~ade aku kesah dengan bersih ?~

.rabu | tak bercakap.


.esok luse aku story.

.review | transformers : dark of the moon.


.aku malas la nak story panjang.
padahal memang entry blog aku pendek-pendek je kan kaedahnye~


.aku tengok cite nie hari 1st die release.
smangat !

.comment aku :
.best.
.best.
.erk....ade jugak la yang tak best.

.aku rase la kan, cite nie kurang humor.
.semua pun asik nak cakap-cakap je.
.bosan gak la.

.yang tak best lagi, time scene lawan-lawan tu pulak.
.dah mcm cite war of the world aku rase.
.sejibik !.
.ape kes tiru cite orang laen nie ?.

.pompuan yang ganti megan fox tu pun, biase-biase je.
.aku tengok, bibir die dah macam kilafairy pun ade.
hah...kaitan ?
.plus, watak josh duhamel pun tak brape menyerlah.

.cite nie pun lame sangat.
.jenuh nak tggu bile nak abeh.


.bintang ?.
.4.27 sudah~.
boleh, siap ade point segala ?


.owh, tak sangka ade patrick dempsey dalam cite nie.