.VMA Nominees 2011.

.uii.
.esok-esok dah Video Music Awards 2011.


.taun ni plak, die buat VMA tribute untuk britney spears.
.memang ke-confirm la superb kan !.


.woo.
.sumpah excited !.

.ni nomi-nominees untuk VMA 2011.
(yang kaler laen tu, aku target menang...)



VIDEO OF THE YEAR
Adele – Rolling In The Deep
Tyler, The Creator – Yonkers
Katy Perry – Firework
Bruno Mars – Grenade
Beastie Boys – Make Some Noise

BEST FEMALE VIDEO
Adele – Rolling In The Deep
Beyonce – Run The World (Girls)
Katy Perry – Firework
Nicki Minaj – Super Bass
Lady Gaga – Born This Way

BEST MALE VIDEO
Cee Lo Green – F*** You
Eminem feat. Rihanna – Love The Way You Lie
Bruno Mars – Grenade
Kanye West feat. Rihanna & Kid Cudi – All of the Lights
Justin Bieber – U Smile

BEST HIP HOP VIDEO
Lil Wayne feat. Cory Gunz – 6’7’
Kanye West feat. Rihanna & Kid Cudi – All Of The Lights
Chris Brown feat. Lil Wayne & Busta Rhymes – Look At Me Now
Nicki Minaj – Super Bass
Lupe Fiasco – The Show Goes On

BEST NEW ARTIST
Foster The People
Wiz Khalifa
Big Sean feat. Chris Brown
Tyler, The Creator
Kreayshawn

BEST POP VIDEO
Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
Adele – Rolling In The Deep
Bruno Mars – Grenade
Pitbull feat. NE-YO, Nayer & Afrojack – Give Me Everything
Britney Spears – Till The World Ends

BEST ROCK VIDEO
The Black Keys – Howlin For You
Foo Fighters – Walk
Foster The People – Pumped Up Kicks
Mumford & Sons – The Cave
Cage The Elephant – Shake Me Down

BEST COLLABORATION
Pitbull feat. NE-YO, Nayer & Afrojack – Give Me Everything
Chris Brown feat. Lil Wayne & Busta Rhymes – Look At Me Now
Kanye West feat. Rihanna & Kid Cudi – All Of The Lights
Katy Perry feat. Kanye West- E.T.
Nicki Minaj feat. Drake – Moment 4 Life

BEST ART DIRECTION
Adele – Rolling In The Deep
Katy Perry feat. Kanye West – E.T.
Lady Gaga – Judas
Kanye West – Power
Death Cab For Cutie – You Are A Tourist

BEST CHOREOGRAPHY
Beyonce – Run The World (Girls)
Britney Spears – Till The World Ends
Lady Gaga – Judas
Bruno Mars – The Lazy Song
LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem

BEST CINEMATOGRAPHY
Adele – Rolling In The Deep
Beyonce – Run The World (Girls)
Eminem feat. Rihanna – Love The Way You Lie
Katy Perry – Teenage Dream
Thirty Seconds To Mars – Hurricane

BEST DIRECTION
Adele – Rolling In The Deep
Eminem feat. Rihanna – Love The Way You Lie
Katy Perry feat. Kayne West – E.T.
Thirty Seconds To Mars – Hurricane
Beastie Boys – Make Some Noise

BEST EDITING
Adele – Rolling In The Deep
Katy Perry feat. Kayne West – E.T.
Thirty Seconds To Mars – Hurricane
Kanye West feat. Rihanna & Kid Cudi – All Of The Lights
Manchester Orchestra – Simple Math

BEST SFX (SPECIAL EFFECTS)
Manchester Orchestra – Simple Math
Katy Perry feat. Kanye West – E.T.
Kanye West – Power
Linkin Park – Waiting For The End
Chromeo – Don’t Turn The Lights On


.aku mengharapkan the lazy song tak menang sebab sumpah tak suka monyet-monyet tu.

.bebaju project runway 9 episode 4.

.owh.
.episode 4 sudah.

.minggu ni.
.each designers kne buat baju untuk nina garcia.
.The concept was to create a “day to night” look for Nina, something she could wear to the office (she’s the Fashion Director of Marie Claire) and then to a “fashion event” at night.


.paham-paham je la kan nina garcia macam mane.
.semua benda pun tak kena.
.warna salah la, cutting tak betul la, old fashioned la.
= = '''

.so, this is the winning collections.


.yang tengah tu menang best dress.
.bagi aku, tak cantik pun.
.yang belah kanan tu lagi CUN kot.
serious~

.then, this is the not-so-winning colections.


.sah-sah la kan, yang kiri tu kalah kan.
.memang sangat out-dated.
.tak paham pun concept baju tu ape.
kan~

.last, this is the collections yang IN.


.CUN gak.
.at least, nampak la sikit kemajuan designers nie.
.takde la asik buat baju pelik-pelik je kan.
=________=


.aku harap, next episode lagi best !.



.bukak pose bloggers.

.fine.
.aku sorang je yang tak update lagi.
.bloggers laen, balik-balik bukak pose je, terus update.
.aku agak malas (sumpah).
boleh ?


.ni antara bloggers yang datang.
.agak ramai la kot bagi aku.

AMIR RAYYAN

HIZAMI

DANIEL ADIE

ZAMHARI

WAN FUUYOO

QARL

NABIL AIZAT

IZZ HUSNIE

ADAM ARJUNA

AYIE

AZAD

POJIEPOOH

NEMO

EAZY

KHAL ELLA

HAZZY

KAK HEZE


.aku ko-confirm takde DSLR kan macam bloggers lain.
.so, aku just curik gambar je dari facebook.
bapak sedih kan~










.tengok gambar pun dah tau best kan.
padahal malas nak comment each picture
haha~

.dengar-dengar, raya nanti, nak buat macam ni jugak kan ?.
.nak join.
.nak join.
^_____^






.rabu | tak bercakap iv.

pic : credit to Qarl

.aku sorang je tak update lagi kisah minggu lepas.
.boleh ?.

.bebaju project runway 9 episode 3.

.for project runway episode 3 nie.
.takde yang best pun.
.challenge die just buat baju version giant.
.model tu kne pakai dengan kaki yang panjang-panjang tu.
aku tak tau la plak ape term die~


.these are designs yang dapat highest score.
.yang baju merah tu menang best dress.
even make-up die agak pelik kan~


.these are designs yang dapat lowest score.
.yang pakai giant tutu tu, memang ke-confirm terkuar.
.sangat less effort.

.minggu ni, a little bit boring.
.so, hope episode 4 tak macam minggu nie.

.sape kate ipoh tak best ?.

.tajuk macam provokasi.
.padahal propa je kan.
haha~

.ni kisah sebelum bulan pose.
.ye la kan, bulan pose mane ade jenjalan | konon mengabdikan diri pada Yang Maha Esa.
.tapi baru nak update sebab baru je dapat soft copy gambar.
thx u En Farid~

.kitorg pegi jenjalan.
.ipoh je pun kan.
.but, trust me.
.sangat berbaloi.

.memula kumpul kat umah farid dulu.
.siap sempat maen dgn anak buah die.
.DAIM namenye.
owh, juvana sangat~


.then.
.baru gerak pegi lubuk timah.
.kat area jalan nak pegi cameron highlands.
.trust me, tempat nie, memang CUN !.




.next.
.pegi taman botani.
.best gak.
.bleh bagi ikan makan.
.ikan semua besar-besar, tak nak kalah.




.finally, pegi karok.
.tapi takde gambar time karok.
.just ade video je.
.segan la plak nak letak video.
.suara ke laut katanye.
haha~

.so, sape kate ipoh takde pe2.
.sape kate ipoh tak best ?.


choki choki sudah habis bro
tetibe~

.bebaju project runway 9 episode 2.

.yes.
.aku memang tengok project runway nie.
.sesedar, sekarang dah season 9.
.heidi klum dah brape kali branak dah.
.tapi selambe je jadik host and judge for ninth season.
ko mampu ?

.ok.
.ape yang bestnye pasal episode 2 nie.
.designers kne buat baju.
.yang diorang kena beli bahan-bahan dekat pet shop.

.orang pegi pet shop sebab nak usha-usha sugar glider.
.diorang pegi pet shop sebab nak carik bahan buat baju.
ape kes ?

.so.
.jenuh aku meng-google, jumpe gak design baju-baju diorang buat.


.baju ni menang best dress.
.baju daripada dog pad, skirt dari hamster bedding, rabbit bedding.

.then, antara baju yang macam best aku rase :


.ade yang dari daun-daun aquarium, dari batu-batu aquarium, tali, etc.
.tapi, bagi aku la kan.


.yang ni smart kot.
.baju ni die buat guna bird's seeds.
.try usha yang dekat tengkuk die tu.
.kuaci kot.
.kagum aku.

nanti aku review lagi episode laen plak ^^

.kecian Jared Leto.

.tau MTV World Stage ?.
.tau i-City ?.
.tau 30 seconds to mars ?.
.tau jared leto ?.

.ok.
.hari tu, aku ade masuk contest.
.kalo menang, bleh dapat 2 tiket nak pegi tengok MTV World Stage.

.aku pun test-test la masuk.
.yang sedihnye, lepas aku antar penyertaan tu.
.aku lupe plak nak check email.
.nak check either aku menang ke tak.

.semalam-semalam, baru aku bukak email aku.
.so, al-kisahnye.


.berita baek = aku menang !.
.berita buruk = erk...dah lepas konsertnye !!.

.sumpah sedih.
.yang aku lagi kecian tu, bukan kat diri aku.
.tapi kat Jared Leto.
.sebab die tak dapat jumpe aku.
boleh ?




budiey.com : mintak mahap bebanyak sebab lambat check email, tak dapat datang -_-



.and the winners are.

.ok.
.ni full result untuk Teen Choice Awards 2011.
.baru je live kejap tadik.



Choice Red Carpet Fashion Icon Female: 
Taylor Swift

Choice Music Breakup Song: 
"Back to December," Taylor Swift

Choice Music Female Country Artist: 
Taylor Swift

Choice Music Country Single: 
"Mean," Taylor Swift

Choice Music Female Artist: 
Taylor Swift

Choice Movie Action: 
"Fast Five"

Choice Movie Actor Action  
Johnny Depp, "The Tourist"

Choice Movie Actress Action  
Angelina Jolie, "The Tourist"

British actor Rupert Grint poses in the press room backstage wearing an "I Love L.A." t-shirt at the Teen Choice Awards in Los Angeles

Choice Movie Sci-Fi/Fantasy: 
"Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1"

Choice Movie Villain: Tom Felton, 
"Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1"

Choice Movie Liplock 
 Emma Watson and Daniel Radcliffe, "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1"

Choice Summer Movie: 
"Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2"

Choice Summer Movie Star Male: 
Daniel Radcliffe, "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2"

Choice Summer Movie Star Female: 
Emma Watson, "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2"

Actor Taylor Lautner arrives at the Teen Choice Awards in Los Angeles

Choice Movie Actor Sci-Fi/Fantasy: 
Taylor Lautner, "The Twilight Saga: Eclipse"

Choice Movie Male Scene Stealer: 
Kellan Lutz, "The Twilight Saga: Eclipse"

Choice Movie Female Scene Stealer: 
Ashley Greene, "The Twilight Saga: Eclipse"

Robert Pattinson at the Teen Choice awards

Choice Movie Actor Drama: 
Robert Pattinson, "Water for Elephants"

Choice Movie Actor Romantic Comedy:
 Ashton Kutcher, "No Strings Attached"

Choice Movie Actress Romantic Comedy: 
Emma Stone, "Easy A"

Choice Movie Actress Comedy 
 Cameron Diaz, "Bad Teacher"

Choice Movie Hissy Fit: 
Ed Helms, "The Hangover Part II"

Choice TV Show Drama: 
"Gossip Girl"

Choice TV Actress Drama: 
Blake Lively, "Gossip Girl"

Choice TV Show Fantasy/Sci-Fi: 
"The Vampire Diaries"

Actor Ian Somerhalder poses with his award in the press room backstage at the Teen Choice Awards in Los Angeles

Choice TV Actor Fantasy/Sci-Fi: 
Ian Somerhalder, "The Vampire Diaries"

Actress Nina Dobrev poses with her award in the press room backstage at the Teen Choice Awards in Los Angeles

Choice TV Actress Fantasy/Sci-Fi:
 Nina Dobrev, "The Vampire Diaries"

Choice TV Male Scene Stealer:
 Michael Trevino, "The Vampire Diaries"

Choice TV Female Scene Stealer: 
Katerina Graham, "The Vampire Diaries"

Choice TV Reality Show:
 "Jersey Shore"

Choice TV Male Reality/Variety Star: 
Paul "Pauly D" Del Vecchio, "Jersey Shore"

Choice TV Show Comedy: 
"Glee"

Canadian actor Cory Monteith poses with his award in the press room backstage at the Teen Choice Awards in Los Angeles

Choice TV Actor Comedy: 
Cory Monteith, "Glee"


Choice TV Breakout Star: 
Darren Criss, "Glee"

Choice Summer Music Star Male:
 Bruno Mars

Choice Summer Music Star Female:
 Katy Perry

Singer Demi Lovato arrives at the Teen Choice Awards in Los Angeles August 7, 2011.

Choice Summer Song: 
"Skyscraper," Demi Lovato

Singer Justin Bieber arrives at the Teen Choice Awards in Los Angeles

Choice Music Male Artist: 
Justin Bieber

Choice Twit: 
Justin Bieber

Choice TV Villain:
 Justin Bieber, "CSI"

Choice Male Hottie: 
Justin Bieber

Actress Selena Gomez arrives at the Teen Choice Awards in Los Angeles

Choice Female Hottie: 
Selena Gomez

Choice TV Actress Comedy: 
Selena Gomez, "Wizards of Waverly Place"

Choice Music Group:
 Selena Gomez and The Scene

Choice Music Single: 
"Who Says," Selena Gomez and The Scene

Choice Music Love Song: 
"Love You Like a Love Song," Selena Gomez

Choice Comedian: 
Ellen DeGeneres

Choice Vampire: 
Robert Pattinson


Choice Web Star: 
Rebecca Black
its friday, friday~

.comment aku.
.at last, HARRY POTTER lagi banyak menang dari TWILIGHT Saga.
haha~



.kelakar lak aii.

.ok.
.aku ngaku yang aku memang tak tengok kL Gangster.
syamsul yusof, no offense please~

.tapi, kat youtube nie, ade plak geng-mamat-mane-ntah yang buat parody cite nie.
.agak teruja disitu.


.sumpah kelakar nak mati.
.tak larat nak gelak.

sial la...ptuih~

.ok, yang nie memang berita gembira.


.aku tau dah seminggu aku tak update.
.ye la.
.ni kan bulan ramadhoon.
.penuh keberkatan katanye.
.so, baek la aku mengabdikan diri ke Maha Esa dari asik update pasal menu bukak puase hari-hari padahal puasa ala-ala je.
sambil tangan di dada, mata ke atas kan~

.ok.
.aku nak update pasal good news nie.
.even takde kaitan pun.
.still nak bagitau gak.

tadaa~


.haa.
.nampak ?.
.nampak ?.
kalo tak nampak, boleh click kat gambar~

.untuk tahun 2011.
.kutipan Harry Potter Part II dah mengalahkan kutipan Pirates of the Caribbean 4.
.yes !.

.and aku bajet, record nie memang tak boleh dipecahkan for the whole year.
.kalo ade pencabar terdekat pun, maybe filem mission impossible : ghost protocol or maybe twilight saga : breaking dawn (both release this coming christmas).

.even JK Rowling tak penah kenal sape aku, tapi aku nak wish congrate kat die.
.tahniah sebab buat aku obsessed dengan Harry Potter.

expecto patronum !