.abang aku kawen | part V.

.ok.
.ni dah last chapter pasal abang aku kawen.
.kenduri kawen time kat kampar last saturday.

.as usual, nak letak gegambar je.
(bukan malas, tapi memang blog aku concept die macam tu kan....haha~)

.ni gegambar dengan cousin-cousin aku.






.ni pulak gambar dengan anak sepupu aku.



.then, as usual jugak, gambar dengan family dan jugak kaum kerabat.






.finally, gambar memember aku yang datang.





.ade lagi member aku yang datang macam farid, adam, ehsan, nuar, nazrul, tapi tak sempat plak nak amek gambar.
sori~

.the best thing pasal abang aku kawen ni ialah,


.ade booth ayam panggang/golek yang dibakar secara live kat belakang khemah pengantin.
.memang superb !.


.thanx you pada semua yang sudi datang.
^^

.abang aku kawen | part IV.

.wah, dah part IV.
.saje je nak buat banyak part kan, sebab ....... ntah.
.nak nampak hebat kot.
=__= '''

.so, kali ni aku nak letak gambar yang takde kaitan dengan abang aku even tajuk entry ni pasal abang aku kawen.



.haa.
.sah-sah memang takde kaitan kan, sebab both pun gambar aku sorang je.
haha~

.dah abeh dah episode kat terengganu, nak sambung episode kat perak pulak.



.salam maal hijrah.

.kepada seluruh umat islam di dunia.
(feeling-feeling blog aku ni satu dunia bace kan...)


"...hijrah itu pengorbanan
hijrah itu perjuangan
hijrah itu persaudaraan,
hijrah membentuk perpaduan..."

.salam maal hijrah.
.semoga tahun baru hijrah ini menjadi lebih baik daripada tahun-tahun sebelum ini.

.abang aku kawen | part III.

.ni kad kawen abang aku.


.click gambar untuk tumbesaran.

.click gambar untuk tumbesaran.





.so, for those yang dah baca entry ni, anda secara tak langsung dah dijemput untuk datang abang aku kawen esok (26th Nov 2011).

.alamat : perkarangan surau al-amaliah, taman sentosa kampar, kampar perak.
.jam : start 11.00am - 2.00pm.


.pesanan aku : 
elakkan pakai baju kaler pink sebab nanti same dengan pihak lelaki
elakkan pakai baju kaler biru sebab nanti same dengan pihak perempuan
JANGAN pakai baju kaler pink + putih sebab nanti same dengan warna scallop langsir khemah pengantin.



.jumpe esok.
^___________^


..abang aku kawen | part II.

.dah dekat seminggu aku tak update blog.
.memang kehidupan tanpa internet, sangat la derita.

.so, aku nak letak gambar abang aku kawen lagi.
(eh, ape kaitan statement kat atas tadi dengan post abang aku kawen ni..tahniah~)


.ala, yang aku jadik pengapit tu.
haha~

.memula, gegambar hantaran, kek segala bagai dulu.





.kendian, gegambar segala sedara mara pulak.
term "kendian" tu sangat la kampong kan..lantak~



.last, gegambar time aku tengah jadik penyepit pengapit pulak.






.haa.
.hebat tak aku ?.
haha~

.the amazing race s19e08 | review.

.sekarang, the amazing race season 19 dah masuk episode 8.
.dah tinggal 5 team je lagi.

.dalam banyak-banyak team, aku paling kagom dengan team bill and cathi.


.bill tu umur die 63 taun.
.cathi pulak, 62 taun.

.even umur diorg sangat la jauh beza dengan other teams, tapi diorang tak penah bergadoh sepanjang race, tak penah nak tengking-tengking each other.
.sebabnya, si cathi ni cakap, "the most important thing in this race is COMMUNICATION with your team member".
kagom~

.harap-harap diorang ni dapat la masuk finale.
^__^


.abang aku kawen | part I.

.ni kisah 29th oct 2011.
.tapi baru nak letak kat blog.
.ye la kan, dunia aku skarang kan sangat limited internetnye.
nangis~

.so, aku just nak letak gambar-gambar je.



.baju putih ni time abang aku akad nikah.


.time petang plak, suppose to be, family aku baju colour biru.
.tapi, aku penyepit pengapit dalam cite ni.
.so, aku kne pakai baju colour coklat-clay ni.


.ni baru part I.
.nanti aku buat entry pasal abang aku kawen lagi.
.gambar time aku jadik penyepit pengapit plak.


.derita takde internet.
T_T

.rabu l tak bercakap ix


model

.makanan | WAJIB diambil setiap hari.

.this article, ade dalam majalah remaja.
.saje nak kongi kat blog sebab korang kan tak bace majalah remaja.
.hiburan semata kononnye kan.


.no 1 : YOGURT.
- sebab yogurt ade bakteria baik yang berfungsi untuk mengusir bakteria jahat di permukaan usus, meningkatkan daya tahan tubuh dan melindungi tubuh daripada serangan kanser.
- make sure kalo nak beli yogurt, ade tulis "mengandungi kultur yang hidup dan aktif".




.no 2 : TOMATO.
- sebab warna merah tomato banyak likopen (ok, aku pun tak tau ape benda ni) yang kaya antioksidan.
- likopen ni dapat menurunkan risiko penyakit paru-paru, kanser prostat, kanser kulit, kanser usus dan boleh avoid pengumpulan plak kat pembuluh darah.




.no 3 : LOBAK MERAH.
- kaya dengan karotenoid, yang berkemampuan untuk mengurangkan risiko penyakit kanser dan rheumatoid arthritis.



.no 4 : BLUEBERI.
- kaya dengan antioksidan, serat, vitamin A dan C, sekaligus dapat mencegah kanser, diabetes dan meningkatkan daya ingatan.

aku yang lagi suke burberry daripada blueberry~
#ok, takde kaitan~



.no 5 : SOYA HITAM.
(takde gambar sebab aku pun tak tau benda ni ape..)
- kaya dengan antosianin, sejenis antioksidan yang dapat memperbaiki fungi otak.
tapi kalo dah bangang tu, makan la banyak mane pun soya hitam ni, still bangang jugak kan~




.no 6 : GANDUM.
- kaya dengan khasiat seperti karbohidrat dan serat yang tinggi yang larut dalam air, berfungis menurunkan risiko sakit jantung.
sebab tu la, pagi-pagi kne makan koko crunch~




.no 7 : BAYAM.
- kaya dengan asid lemak Omega 3 dan Folat yang membantu menurunkan risiko penyakit jantung, strok dan osteoporosis.
- amat berkhasiat untuk meningkatkan keperkasaan lelaki sebab Folat dapat meningkatkan aliran darah ke penis.
owh~


.so, renung-renungkan dan selamat makan.
^^


.kereta | jualan terbaik.

.membelek-belek surat khabar dan terjumpa article ni.
.statistik penjualan kereta di Malaysia sepanjang september 2011.

.kategori kereta nasional.


.kategori kereta import.



.ni yang semangat nak beli BMW X6 ni.
#ok, takde kaitan~


.salam aidiladha.

.dengan ini, a... a... aku, ingin mengucapkan selamat hari raya aidiladha


.bersama kita menyelami erti pengorbanan.

.soffiya | finale prediction.

.even aku macam sangat busy dengan kehidupan aku sekarang, aku masih ade mase nak follow cite ni.
.ape ko hengat, keje cikgu ni just tanda kertas budak je ke ?.
tetibe emosi kan~

.so, semalam aku tengok, die ade bagi promo, soffiya ni layak dengan sape.
.stay dengan kamal or bercouple dengan ilyas ?.


.thus, aku pun nak vote jugak la.

.kalo soffiya pilih kamal, mesti la ilyas stay dengan fiona tu kan.
.dah la fiona tu anak tiri, then tak sedar diri plak.
.bengkek je aku tengok die.
.so, aku tak vote soffiya dengan kamal sebab nanti kesian dengan ilyas.

.kalo soffiya pilih ilyas pulak, sah-sah la watak kamal tu kena dimatikan.
.baru la soffiya boleh kawen dengan ilyas kan.
.tapi, macam lagi tak best pulak sebab kalau kamal mati, semua harta die akan dapat kat soffiya.

.sah-sah la nanti ilyas terus jadik lupa daratan, nak tukar lancer die dengan Audi Q7 plak ke, then terus nak ceraikan soffiya sebab dah dapat harta kamal.
.mane la tau, kot-kot nanti ade soffiya 2 pulak kan.
imagination bukan maen mrepek lagi~

.so, aku tak vote soffiya either dengan kamal or ilyas.
.aku vote soffiya dengan MUIZ, budak psiko-mental tu, sebab tu la soffiya punye cinta sejati.
.since skolah menengah kot.
lame tu~

.ok tak prediction - vote aku ?
ape ko hengat, hero asik nak kne hensem je ke ?