.mrsm ter-chenta.

.hengat tak time pegi member aku kawen kat gerik tu ?.
.so, alang-alang dah sampai gerik kan, sempat la jugak melawat mrsm gerik ni.
.mrsm ter-chenta la katekan.
hehe~

.memula, hengat nak pegi melawat cecikgu (konon la kan...).
.tapi kan skrg cuti skolah, so mmg takde orang kat situ.
.so, just end up dengan photoshoot je.
haha~



.hoho.
.memang nostalgic kot.
.then, nak tangkap gambar kat signboard pulak.
.memang gigih !.


eh, gaya aku same je la pulak kan~

.siap nak panjat segala ni.
.ye la, time dulu, tak boleh panjat.
.kang tak pasal-pasal, pak guard nampak, terus kena tarik kad outing.
kan~



.even aku dah banyak travel untuk belajar (and of course mengajar...), aku rase mrsm gerik jugak yang best.
.padahal gerik tu takde paper pun.
 .takde TGV, takde bowling, takde red box.
.tapi aku still suke gerik.
hoho~

.masterchef malaysia | brian.

.ala.


.nape la si brian ni dah terkuar.
.aku dah la target die top 4.
.sedih.
T_T

.guests of honour.

.ni sambungan kisah semalam.
.gegambar time aku pegi kenduri kawan aku kawen.

.memula gambar time pengantin makan.

fyi, yang pakai baju kuning tu, cikgu english kitorang time kat mrsm gerik

.bayangkan, punye la lame pengantin makan.
.jenuh nak tunggu, bila la diorang ni nak abeh makan.
no wonder la kan~
haha

.then, dah jenuh tunggu, baru la pengantin nak bersanding.


.ya.
.sila jangan pelik.
.pengantin makan dulu, then baru bersanding.
.aku pun tak tau.
.ni adat kat GERIK kot.
.tak pun, memang pengantin request sebab dah lapar sangat.
haha~

fyi, yang dudok sebelah pengantin tu, ustaz kitorang time kat mrsm gerik dulu


.once again, gambar without pengantin pompuan.
(pengantin lelaki dah sorok)
haha~

lepak-lepak sambil tunggu pengantin lelaki sambung makan
haha~

.by the way, congrate once again to mior dan wife.
.thanks for the invitation.
.semoga cepat dapat anak.......eh ?.
^__^

.tahniah !.

.dengan ini, saya ijat_asni ingin mengucapkan sejuta kali tahniah kepada saudara mior muhd hafiz kerana anda telah MAMPOO mendirikan rumah tangga bersama isteri ter-chenta.

.wahhhhh, BESARnya..........tengkolok itu.
haha~

.tahniah.
.tahniah.
.tahniah.

.ikhlas daripada aku yang tak tangkap gambar dengan pengantin pompuan sebab takot kena hempap dengan pengantin lelaki.
larik~~~

.jemputan kawen.

.yay.
.member aku nak kawen.

 .saje je kan nak promote alamat, sebab nak suruh bagi kad raya.
haha~


.member aku yang name hafiz tu.
.same skolah dengan aku since form 1 until form 5.
.paling close time form 3 sebab classmate.


.inshaAllah, confirm datang !.
^^

.merry Xmast.

.eh, 25th Dec.


^^

.tak nak !.

.aku macam dah lame je tak join contest nuffnang.
.tetibe macam nak join photo contest ni sebab cambest je.
hoho~

.sekarang ni, nuffnang tengah promote kempen katakan tak nak !.
.sah-sah la related dengan rokok kan.
.korang pun tau kan, yang smoking kills.

.disebabkan ni photo contest, ni la best shoot aku khas untuk nuffnang. ^^

.besides nuffnang nak bagi kesedaran pasal bahaya merokok, diorang pun nak bagi duit free for those yang menang contest ni.
sape tak nak kan~

• Grand Price cash-RM 1,000.00
• 2nd Price cash-RM 700.00
• 3rd Price cash-RM 500.00
• 4th Price cash-RM 300
• 5th Price cash-RM 150
• Consolation Price – Voucher Worth RM50.00
 
 .so, amalkan gaya hidup yang sihat
.for more info, just click on gayahidupsihat.my


 .katakan tak nak !.
^^

.result PMR aku.

.wah.
.hari ni, semua orang pun asik cakap pasal result PMR je.
.so, aku pun nak jugak la.
haha~

.aku amek PMR kat skolah aku, MRSM Gerik.
memang la kat skolah kan, tak kan kat shopping complex pulak~
.tahun 2002.


.ni gambar homeroom (kira macam keluarga angkat la) aku time kat MRSM Gerik.
.gambar ni time form 2 kalo tak salah.
ok, aku tau aku hodoh~


.ni pulak time graduation day form 3.
ape ko hengat kat U je ade graduation ?


.finally.
.3 tahun aku blajar kat ceruk hutan tu, dapat la jugak result PMR aku yg cambest ni.

.so, kepada bebudak yang dapat result best hari ni, congrate !.
.for those yang dapat result so-so, its ok.
.PMR je pun.
.takde la penting mane pun compare dengan final year project, thesis bagai time kat U nanti.
kan~

p/s : congrate jugak untuk MRSM Gerik dengan MRSM Felda sebab dapat 100% A untuk subject science.
proud to be there before~
(mrsm gerik = belajar. mrsm felda = mengajar) ^^

p/s lagi : tahniah jugak untuk bebudak SMK Sultan Abu Bakar yg dapat result best !
 ^________^


.gelak sampai nangis.

.ok.
.aku tak minat politik.
.tapi nape aku tengok video ni ?.


.sebab, nak relate dengan video ni pulak.
hee~


.ok.
.lepas tengok, sumpah aku terus gelak sampai perut jammed.
.siap terkuar-kuar air mata.
.lawak sesangat kot.

hahahahahahahahahahahahahaha~

.whats next ?.

.satu dunia dah tau yang the amazing race season 19 dah abeh.
.ernie and cindy yang menang.


.congrate !.

.satu dunia jugak dah tau yang x-factor season 8 UK dah abeh.
.little mix yang menang.


.congrate jugak !.

.so, next week, x-factor season 1 USA pulak final.


.let the battle begins.

melanie amaro | chris rene | josh krajcik


.then, lepas ni nak tengok cite ape lagi ?.

.hi-tea adie.

.ni cite pasal hi-tea adie.
.kat melaka.

.hi-tea ni sebab adie ade buat contest (yg aku tak masuk la kan...).
.nak nampak prestige, buat la acara penyampaian hadiah kat hotel.
.ade orang taja, kononnye kan.
haha~

.aku sampai lambat...banyak.
.so, takde gambar makan-makan.
.just gambar tepi pool je.


.ni gambar hadiah yang confirm aku tak dapat.


.and here, the winners are.





.best gak event macam ni.
.even aku just datang memeriahkan majlis, tapi aku still suka.
haha~

.kalo nak bace entry diorang yang confirm lagik best, silakan ^^.

adie | fiq fikri | khalila | aman ibrahim | amir naufal | johan | faris afif | ayie


..nanti nak pegi melaka lagi la.....haha.

.jalan-jalan pangkor | day 2.

.second day kat pangkor.
.pepagi dah bangun.
.sebab budak-budak ni nak mandi laut.
fyi, aku memang x mandi laut, macam x best je~
huhu~~


.then, tetibe rase macam nak naek bot.
.memula macam xnak sebab takot mahal.
.rupenye, rm10 hengget je.
.trus excited.
haha~



.best woo naek bot.
.die bawak pusing-pusing pulau.
.tengok batu pelik-pelik.
.tengok ikan + batu karang.







.then, dah abeh travel pulau, baru balik pantai.


.after checked-out, nak naek feri dah balik lumut.
.part ni, memang tensen.
.ramai sangat umat manusia.
.dah macam pelarian pun ade.
.kne bersesak-sesak.
-__-



.bile semua dah slamat, baru la kitorang gerak pegi teluk batik pulak.
sempat lagi kan~


.lepak teluk batik sampai malam, then malam baru gerak pegi marina island pangkor.
.cantik kot tempat ni.
.kagom aku.


.dah abeh second day at pangkor - lumut - teluk batik.
.nanti update lagi pasal third day pulak.
^____________^

.jalan-jalan pangkor | day 1.


.ni pulak kisah sabtu - ahad - isnin lepas.
.jenjalan pegi pulau pangkor dengan memember kampar.
.aku - gambel - hadi.

.the story begins here.
.kumpul kat kampar - then singgah bota untuk lunch nasik ayam.



.sedap kot nasik ayam kedai ni.
.memang superb.

.then, naek feri pegi pangkor via jetty lumut.



.and then, here we are.
.nipahmas chalet.
.affordable, semalam rm 80.


.then, kuar untuk photoshoot.


.next, lepak-lepak kat teluk nipah.
.jalan-jalan.
.makan-makan.



.and, photoshoot lagi.


.dan lagi.
haha~


.dah abeh for the first day kat pangkor.
.first day yang penat tapi best !.