.cikgu pendidikan seni, apekah ?.


.kalo refer post aku yang lepas, aku memang kne ajar pendidikan seni kat skolah.
.macam #OMG la kan, sebab aku bidang sains biologi, tetibe nak kne ajar pendidikan seni.
.memula, memang agak awkward, tapi lelama ok la.......kot.

.then, last week, februari test.
.beside aku kne marking paper science and english (and yes, agak serabut kepala otak aku nak marking essay untuk english subject), aku kne gak key in markah untuk pendidikan seni.
.terima kasih kepada mereka yang membantu untuk mengurangkan serabut aku.
you-know-who-you-are :)

.so, ni adelah soalan paper pendidikan seni.


.ade gambar nelayan.
.so, bebudak kne completekan gambar ni, then kne colour either guna pensil warna or crayon.
.skema pemarkahan based on : kreativiti, warna and kekemasan.

.so, meh aku nak kongi ape yang students aku buat.





.kalo aku pun, kalo dapat gambar nelayan camtu, mesti akan terpikir pasal pemandangan kat laut.
.tapi, ade gak students aku yang buat pemandangan laen dari yang laen.

 .kat paya bakau (siap ade buaya....).

.kat jambatan ala-ala kat proton city.

.kreatif kan ?.
.ade jugak yang siap tambah dialog sendiri.


.memang stail !.

.then, ade jugak yang tambah benda-benda yang tak logik.

 .ni ikan menyanyi. =.= '''

 .ni siap ade ikan duyung. =.= '''

 .tengok sirip ikan arapaima tu....terbalik. =.= '''

.yang ni ala-ala poster free willy. =.= '''


.same kan ?. =.= '''

.ade jugak students yang tak bawak pensil warna or crayon time exam.
.so, ni la hasil die, just guna pensil/pen je.



.tapi yang paling stail, aku rase yang ni.


.memang tak penah terpikir nak buat nelayan dalam frame gambar.
pengsan~

13 comments:

dee said...

wohaaa! gila cool!

Anonymous said...

Mesti semua dpt markah seratuskan cikgu

DanieL AdiE said...

Frankly!! I'm impressed!!!!!!!!!!!!!!

KAGUM!!!!!!!!

ijat_asni said...

dee :

yeah, sangat cool kan ^^

ijat_asni said...

Anon :

takde la sampai semua 100% :)

ijat_asni said...

DanieL AdiE :

ni baru sikit, ade 4 kelas semuanya =.=

Shehdikimi-'A'! said...

terbaek dari ladang...

Alisya said...

yang last tu kagum! memang tak pernah terfikir...

zizidiazora said...

wah, sungguh kreatif dorangkan ijat. kalau macam tu pening juga cikgu nak bagi markah...

ijat_asni said...

Shehdikimi-'A'! :

haha, memang terbaik ^_^

ijat_asni said...

Alisya :

sangat lah tak penah terpikir kan -___-

ijat_asni said...

zizidiazora :

haha. memang agak sukar =.=

Azah Skaliskala said...

best sangat :D

Post a Comment