.jalan jalan sabah : poring.


.sebenarnya, aku tak termasuk pun dalam plan nak pegi poring ni.
.sebab yang pegi poring ni, just budak2 rumah biru je sebab diorang menang rumah sukan terbaik.
.aku rumah merah, dan rumah merah memang paling last la kan.
erk~

.tapi, disebabkan aku orang semenanjung, dan semua cikgu-cikgu pun tau yang aku confirm tak pernah pegi poring, so diorang pun ajak-ajak ayam.
.so, aku dengan ayamnya (eh ?), terus la semangat nak join.


.ok, memula aku nak bagitau, dalam bahasa dusun, poring tu maksud die buluh.
.kat area sini, memang banyak pokok buluh.
.so, terus tempat ni dapat name.
.poring ni memang famous dengan kolam air panas.
eh, tetibe sejarah bagai~

.ni plak kawasan sekitar.




.ade kanopi walk, tapi aku tak pegi sebab aku pakai jeans, macam tak sesuai nak masuk utan bagai.
.so, next time datang, pakai la attire yang sesuai :)

 .kolam mandi yang boleh tahan besar.

 .aku tak mandi, just celop2 kaki je.
haha~

.last-last, kitorg decide nak pegi air terjun.

 .jalan kaki dalam 15 minit jugak la.


  
.tadaaaaa.
.aku tau ko jelez kan.
haha~


.ok, tu bukan kaki aku.
.aku celop kejap je, then ikan tu gigit-gigit, serious geli.
.tak payah bayar pun,  masuk je kaki, terus ikan tu datang.
=___=


.next time, aku datang lagi, sebab nak pegi kanopi walk pulak.
.semangat !.


#aku yang melancong sambil bekerja :)



4 comments:

dee said...

bestnyaaaaaaa!!! -___-"
sila balik sjung raya ni k. :p

ijat_asni said...

dee :

haha.
confirm balik ! :)

DanieL AdiE said...

Best gile!!

ijat_asni said...

DanieL AdiE :

haha, ko wajib datang melawat aku ! :P

Post a Comment