.jalan-jalan sabah : kundasang.


.ala, ni cite last week.
.tapi aku baru boleh update skrg sebab last week, takde internet plak.
.modem skolah rosak, kne panah petir katanya.
=.=

.last week, aku pegi jalan-jalan lagi.
.area kundasang pulak.
.serious sejuk.
.kalo dah sampai kundasang ni, tempat wajib pegi of course la kinabalu park kan.



.first check point sebelum naek gunung kinabalu.





.tapi malang jugak la time aku pegi hari tu, kabus tebal.
.tak nampak puncak gunung kinabalu.
huhu~


.then, kitorg pegi mount kinabalu heritage resort & spa.
.saje jalan2, nak tangkap gambar kat jambatan yg tempat shooting Dejavu Di Kinabalu tu.
.semangat tak ?.
haha~



.tengah lepak-lepak, tetibe puncak kinabalu tu terkuar plak.
erk~

.owh, ulat gonggok yang super besar.

.then, kitorg pegi kundasang war memorial plak.


.kundasang war memorial ni macam taman-taman je.
.lebih kepada tugu memperingati macam tu.
.macam bosan pun ade aku rase.
=.=

.finally, sebelum balik, confirm kne singgah beli sayur-sayur dengan buah-buah kat kundasang ni.
.wajib !.




#lepas ni nak pegi sipadan pulak. erk~


13 comments:

Ameerul Ashraf said...

wah.. seronoknye..
bila la berpeluang ke sana ..

Bella Nabilah said...

seronoknya..
teringin nak prgi lpas tengok Dejavu di Kinabalu :D

dee said...

ohsem!

DanieL AdiE said...

Gambar 1st ala-ala Dato' CT masa AJL nyanyi lagu Destinasi Cinta..huhu

Cik Rongoks said...

jeles btol bila tgk gmbar org g kundasang =.="

ijat_asni said...

Ameerul Ashraf :

jom. jom.
tiket skrg tengah promo.
murah :)

ijat_asni said...

Bella Nabilah :

eh, eh, same la :D

ijat_asni said...

dee :

sangat ! :)

ijat_asni said...

DanieL AdiE :

erk..
apekah ??

ijat_asni said...

Cik Rongoks :

haha, jemput la datang ke sini :P

izyantyPersonalTaste said...

bestnya...nak p mendaki g.kinabalu...tapi cam tak cukup stamina je he3...

ijat_asni said...

izyantyPersonalTaste :

takpe, training siap2.
nanti boleh daki laju2. :P

aziekz said...

Ooo..cikgu....bestnye sambil bekerja sambik melancong....

Post a Comment