.rabu l tak bercakap xi.



.patut la lagu skolah aku set fire to the rain, penghormatan kat ADELE katenya.
eh ?
haha~

.interview SPP.


.aku saje nak kongsi.
.pengalaman aku time interview SPP hari tu.
.23th feb, khamis, putrajaya.

.mereka yang terlibat.

.interview die by group.
.skali masuk, 5 orang.
.hu - chew - choy - aku - yan.
.ade 2 panel.

.soalan yang group kitorang dapat.

.soalan 1 : microteaching 5 minit sorang.
.aku pun ajar la pasal density form 1.
.senang je kan.


.soalan 2 : aku kne tanya pasal macam mane nak tingkatkan minat budak blajar sains.
.aku pun pung-pang-pung-pang menjawab.
.settle.


.soalan 3 : panel bagi soalan ape punca masalah disiplin kat skolah ?.
.ni soalan umum, semua kne jawab.
.kitorang pun gigih la jawab kan.


.then, panel cakap "ok, interview kite dah abeh, sekian".



[speechless]



.haa, tu je ke ? mane ke soalan pasal NKRA, FPK, KPM, PIPP, RMK, 1M1S. MBMMBI, segala bagai ?.
.jenuh aku bace, tak tanye pun. -___- '''



.TGIF.


.last jumaat, shau datang kampar.
.plan asal nak pegi qayyum kawen kat kedah tapi tak jadi sebab aku kne pegi mesyuarat PIBG hari sabtu until 4pm.
nangis~

.even tak jadik pun, amy came out dengan plan nak pegi tengok bola.
.kat stadium perak.
.perak lawan ATM.

.amy - shau - eh, aku ?.




.nasib baek la time kitorang pegi, perak menang kan.
.so, tak sesia pegi.
haha~

.after game, gigih ni nak tangkap gambar dengan aidil zafuan, zaquan adha bagai.
.tapi tak sempat sebab diorang jalan laju sangat.
T_T


.muke aku pun dah naek letih tunggu, tapi takde hasil.
.amy jugak yang gembira ria.

eh ? haha~

.to shau, thx u sebab gigih datang kampar lepak same. ^^

.speechless.


.hamek ko.
.baru dapat timetable.


.science ok lagi kan.
.english tu dah start serabut, aku rase grammar aku pun berterabur kot, then literature lagi la menyeramkan sebab memang tak penah bace ape-ape.
.pendidikan seni....apekah ?.

nangis T_T

.konon study.


.ni sambungan kisah berita gembira.
.disebabkan name aku dah kuar untuk interview, so gigih la nak study kan.


.ni la buku yang nak kne bace.
(eh, bukan kamus dewan tu)
.konon je la nak bace kan.
haha~

.ya, aku suka sangat baca buku ni.
(tangan di dada, mata ke atas~~)

.berita gembira.


.setelah sekian lame menunggu.
(ya, aku memang maksudkan sangat lama itu)
.finally.


.ko nampak ?.
.name aku dah kuar untuk interview posting.

hepi !


.jalan-jalan taiping.


.ni time cuti maulidur rasul hari tu.
.jalan-jalan dengan family.

.aku nak letak gambar je la.
.caption pun sikit-sikit je.
.padan muke korang.
haha~

.ni time aku nyanyi lagu cinta muka buku kat the store taiping.

.ni plak kasut yang aku nak beli, tapi ayah aku cakap kasut ni macam sampan, trus tak jadik beli.T_T

.then, pegi jenjalan bukit larut plak.

.my sisters.

.lepas dah letih, terus nak makan mee udang kat kuala sepetang.

.fyi, aku tak makan udang. -_- '''

.ni time kat port weld, aku takde dalam gambar sebab aku tunggu dalam kreta. sekian~

.ni plak time kat mangrove forest matang.

.yang kat blakang tu ialah sungai perak.

.one-happy-family. =)

yay !


.voucher buku.


.disebabkan adik aku dapat voucher buku tu, aku pun dengan pantasnya nak abehkan kat MPH.
.setelah berhempas pulas nak beli buku ape, akhirnya.



.so, mesti nak tau kan synopsis die.

.this book is intended for people and organizations who feel trapped in their current circumstances; for people who are working hard and maybe even finding success in their life and work, but who struggle to find meaning or fulfillment in what they are doing; for those who are playing (perhaps very well) a game that is not their choosing; for those whose view of success is not simply predicated on changing the old ways of doing things but on remaining them; and for those who seek inspiration as they consider what they can and should do with the rest of their lives.
(and if you're unsure whether you fit any such description, just read the book - it's short !)

.still tak paham ?.
.meh aku tolong goo-late.

.buku ini dimaksudkan untuk orang ramai dan organisasi yang merasa terperangkap dalam keadaan semasa mereka; bagi orang yang bekerja keras dan mungkin juga mencari kejayaan dalam hidup dan kerja mereka, tetapi yang perjuangan untuk mencari makna atau memenuhi apa yang mereka lakukan; bagi mereka yang bermain (mungkin sangat baik) permainan yang tidak memilih mereka, bagi mereka yang memandangkan kejayaan ini tidak hanya berdasarkan kepada cara lama melakukan perkara-perkara yang berubah-ubah tetapi atas baki mereka dan bagi mereka yang mencari inspirasi kerana mereka menganggap apa yang mereka boleh dan perlu dilakukan dengan seluruh kehidupan mereka.

(dan jika anda tidak pasti sama ada anda patut mana-mana perihalan itu, hanya membaca buku - ia pendek!)


.ok, sumpah lagi tak paham kan ?.
haha~

.ape susah, just pegi MPH, then amek buku ni, then bayar je gune voucher 1Malaysia tu.
settle~


.happy reading ^^.

.eh, naga !.

.ok.
.first, aku nak mintak mahap sebab last aku update blog, 13 january lepas.
.after that, aku sangat busy.....................konon~

.second, aku nak bagitau, aku dapat jadik cikgu interim kat SMJK Ave Maria Convent Ipoh.
.all chinese girls school.
hebat tak ?
haha~


.third, aku nak bagitau, tadi skolah aku ade sambutan hari raya cina.
.ade 2 ekor naga yang berpeleseran kat merata sekolah.
.siap masuk bilik guru lagi.



.aku cadang nak join jadik naga tu, tapi aku tak larat nak bongkok-bongkok badan.
ok, tipu~


.yea, dah siap satu entry di bulan februari.
haha~