.panas !.


.setelah sekian lame tak tukar profile picture.
.akhirnya.


.ok, tu je nak bagitau.
.babai.


.rabu l tak bercakap xiii.


.sempena result SPM nak kuar kan, saje nak share.


.even add math tu 4, aku rase aku dah sangat hebat kot.
haha~

.movie review | john carter.


.minggu lepas aku tengok cite ni.

 

.bile aku tengok, aku membayangkan cite ni ala-ala macam cite STARDUST or THOR.
.ade dunia laen, ade superhero, ade alien pelik-pelik, ade CGI yang sangat lah menipunya.

 

.honestly, aku rase antara tiga cerita nie, STARDUST yang paling best.
.even bajet die kecik, tapi memang awesome.
.compare dengan john carter, alahai....haih.

.john carter ni membosankan, story line memang hancur, watak makhluk asing se-pe-sen je, memang totally out la.
.sekian.


.rabu l tak bercakap xii.


.tema asignment pendidikan seni : CORAK.


 .talented jugak kan anak murid aku ni. :)





.guru penyayang | jamuan.


.ni kisah last friday.
.cecikgu kat skolah ni buat suprise la konon-kononnya dekat cecikgu yang celebrate birthday diorang dalam bulan march.
.sempena dengan kempen "guru penyayang" katenya.

 .sesi potong kek - siap nyanyi bagai. ^^



 .cecikgu yang kne makan kat celah-celah buku. :P





.personally, aku rase benda macam ni memang WAJIB diteruskan untuk bulan-bulan akan datang.
.at least, boleh la rasa dihargai oleh rakan sejawatan kan.
^__^

.yang penting, 


.meja aku dah clear, khas untuk nak celebrate cuti seminggu.
haha~

.slamat cuti skolah semua.
yay !

.cikgu pendidikan seni, apekah ?.


.kalo refer post aku yang lepas, aku memang kne ajar pendidikan seni kat skolah.
.macam #OMG la kan, sebab aku bidang sains biologi, tetibe nak kne ajar pendidikan seni.
.memula, memang agak awkward, tapi lelama ok la.......kot.

.then, last week, februari test.
.beside aku kne marking paper science and english (and yes, agak serabut kepala otak aku nak marking essay untuk english subject), aku kne gak key in markah untuk pendidikan seni.
.terima kasih kepada mereka yang membantu untuk mengurangkan serabut aku.
you-know-who-you-are :)

.so, ni adelah soalan paper pendidikan seni.


.ade gambar nelayan.
.so, bebudak kne completekan gambar ni, then kne colour either guna pensil warna or crayon.
.skema pemarkahan based on : kreativiti, warna and kekemasan.

.so, meh aku nak kongi ape yang students aku buat.





.kalo aku pun, kalo dapat gambar nelayan camtu, mesti akan terpikir pasal pemandangan kat laut.
.tapi, ade gak students aku yang buat pemandangan laen dari yang laen.

 .kat paya bakau (siap ade buaya....).

.kat jambatan ala-ala kat proton city.

.kreatif kan ?.
.ade jugak yang siap tambah dialog sendiri.


.memang stail !.

.then, ade jugak yang tambah benda-benda yang tak logik.

 .ni ikan menyanyi. =.= '''

 .ni siap ade ikan duyung. =.= '''

 .tengok sirip ikan arapaima tu....terbalik. =.= '''

.yang ni ala-ala poster free willy. =.= '''


.same kan ?. =.= '''

.ade jugak students yang tak bawak pensil warna or crayon time exam.
.so, ni la hasil die, just guna pensil/pen je.



.tapi yang paling stail, aku rase yang ni.


.memang tak penah terpikir nak buat nelayan dalam frame gambar.
pengsan~