.jom heboh ipoh.


.tadi aku pegi jom heboh.
.kat perkarangan stadium ipoh.



.aku excited nak pegi jom heboh ni pun sebab aku nak pegi booth buletin utama.
.nak audition jadik pembaca berita kononnya.
.aku just nak bace berita je, tentang kesahihan berita tu boleh tanya script writer.
boleh camtu ?
haha

.tapi frust giler.
.takde plak booth buletin utama.
.sedih.

.another booth yang ade.


 .takpe la.
.maybe aku nak kne pegi jom heboh negeri laen kot.
.mane la tau, ade kat negeri laen kan.

.ke, tv3 ni memang nak suruh aku jadik cikgu je, jangan nak gatal-gatal tukar kerjaya katenya.
=.=


.movie review l the avengers.


.umum mengetahui bahawa filem the avengers adalah filem yang ditunggu-tunggu untuk tayangan musim panas tahun 2012.
wah, nape aku gune ayat karangan ni ?
haha~

.ok, senang cite, aku dah tengok cite the avengers ni.


.cite nie memang best woo.
.CGI best, characters best, storyline best, effect best.
.memang BEST !.

.sebelum aku tengok cite ni, aku tengok kat internet, 
most of the online poll akan jawab iron man adalah 
hero yang paling dinanti-nanti dalam cite ni.
.same goes to me.

.tapi, lepas je kuar dari panggung, aku rase 
the real avenger adalah HULK.
.memang stail.
.memang cool.
.memang awesome.
.dan aku isytiharkan bahawa aku adelah #TeamHulk.
haha~

.last but not least, aku memang suggest korang pegi tengok cite ni.
aku bagi 4.5 bintang. :)



wah, entry aku semua nak kaler hijau, pengaruh hulk la katekan :P


.Putra Brand Awards 2012 Results.


.kalo korang tengok astro sekarang, asik ulang-ulang je iklan yang astro menang besar kat Putra Brand Awards 2012 kan.
.so, aku pun google la full result awards ni.
.ingat astro je ke boleh menang.
haha~

.before that, nak bagitau, pemenang bagi setiap kategori ni berdasarkan undian secara online dari 6000 pengguna yang ade kat malaysia ni.
.masalahnya sekarang, nape aku tak tau pun pasal undian ni ?.
.aku pun nak undi gak. =.=

.takpe la, maybe tahun depan aku undi. :P
.so, without further ado, here are the results.


 .semua brand yang menang gold, boleh dikatakan semua aku pakai untuk meneruskan kehidupan seharian.
boleh cakap camtu ?
haha~

.by the way, aku amek result ni dari website http://www.aaaa.org.my.
#SharingIsCaring :)


.yeah !.


.setelah sekian lame menunggu.
.akhirnya.

confirm korang kne click gambar kalo nak nampak lagi clear

.hepi kot.
:)

#congrate jugak untuk semua yang terlibat


.giler excited part II.


.sambungan kisah giler excited.


.ni la benda aku beli untuk member-member aku.
.aku order dari beadxels.
.tak sangka plak kan, diorang letak gambar yang aku order ni kat facebook diorang.
haha~

.by the way, thanx a lots beadxels.
.aku tengah usha nak beli lagi ni.
haha~


.giler excited.


.tetibe tajuk nak giler kan.
.mane tak excited, first time aku beli barang online.
.then dapat pos laju, laju-laju aku bukak sebab excited.
haha~


.ni la benda aku beli.
.keychain.
"eh, keychain pun nak beli online ke ?"
lantak~

.aku beli banyak, nak bagi hadiah kat BFF katenya.
.hope diorang suke.
:)


.rabu l tak bercakap xv.


.eh ?.


.kasut baru la (ni la akibat tertinggal kasut kat rumah).
=.=


.movie review l the cabin in the woods.


.se-menjak dua-menjak ni, aku macam dah ade fixed schedule plak.
.ujung minggu je, confirm wayang kan.
haha~


.so, pilihan cite minggu ni.
.The Cabin In The Woods.
.aku kalo nak tengok wayang, slalu usha kat website rotten tomatoes dulu.


.ko tengok tu.
.rotten tomatoes bagi 91% kot.
.so, aku pun lagi la excited nak tengok kan.
.sebab rotten tomatoes ni, kedekut giler kot nak bagi markah.
.tetibe cite ni, diorang bagi tinggi plak kan.


.the review begins.

.cite ni mula-mula tak paham.

.half and hour later, dah paham sikit-sikit.

.one hour later, dah paham banyak-banyak.

.time ending, WTF !.


.tu je review aku.
.bagi aku, cite ni laen dari yang laen.
.cuma ending die je memang agak bangang.

.aku suggest untuk orang yang suke tengok jalan cite yang pelik-pelik.
.kalo korang harap ending die macam fairytale happily forever ever after, memang tak dapat la kan.


.pengsan.


.berita baek : skolah aku ade sukantara minggu ni.
.berita buruk : sila lihat ape tugas aku.


.pengsan.
=.=


.ipoh parade - go green.


.time jalan-jalan hari tu kan, ternampak la satu board ni.
.penuh dengan tanda tangan.
.kempen menyokong go green katanye.


.if you look closer...


.almost everyone yang sign kat situ, akan guna tapak tangan as a base, then akan tulis message diorang kat palm tu.
.untuk mengelakkan dari digelar stereotype, aku pun sign jugak tanda sokong go green campaign ni.


.tapi aku gune tapak kaki beruang la kan.
.baru la nampak laen dari yang laen.
^__^

meanwhile...



.member aku plak, semua nak lukis gambar yang takde kaitan.
=.= '''

.tak kesah kan, janji sokong kempen ^^.


.rabu l tak bercakap xiv.


.ala.


.nape la shila ni tak penah datang time aku kat UPSI dulu.
sob..sob..


.movie review | battleship.


.project menonton wayang bersama rakan-rakan last week.

diagram edited by farid saidan

.ko nampak tiket tu, siap ade name bagai kan.
haha~

.selalunya kalo aku nak review, aku kne compare dengan cite yang penah aku tengok.
.aku rase, cite ni macam cite war of the world.
.cume war of the world tu gune name pelakon besar - tom cruise, dakota fanning - and directed by steven speilberg.
.meanwhile, untuk pelakon battleship, sekor pun aku tak kenal except rihanna.
=.=

.aku start dengan intro.
.BORING.
.ape kejadah ntah nak cite pasal kehidupan seorang navy sebelum menjadi navy.
.almost half an hour without any action.
nangis~

.then, baru la best time alien tu datang kat bumi.
.because of this film came from the makers of  transformers, aku ingat macam manusia fight dengan robot la kan.
.rupe-rupenye, ade alien yang control robot, kapal perang tu.
.so, agak kecewa sebentar.
.but, memang full with action.
.worth to watch.

.ending.
ok, just sweet.
.takde plak menampakkan ade battleship 2 lepas ni.

.aku suggest cite ni kat sape yang belom tengok lagi.
.CGI die lawa, memang nampak real.
.aku bagi 4.3 over 5. ^^


#rihanna tu, macam tak perlu pun takpe, tak penting mane pun
-__-'''



.movie review | wrath of the titans.


.yea.
.berkesempatan menonton wayang bersama rakan-rakan.
cc : hadi - jadim - gambel - farid :)


.cite ni sambungan dari clash of the titans.
.aku rase clash of the titans tu macam best.
.so, agak teruja nak tengok wrath of the titans ni.


.movie poster yang related to wrath of the titans.
.dan aku rase, dua-dua cite ni aku penah review kat blog.

.untuk cite wrath of the titans, jalan cite die sangat la predictable.
.banyak sangat CGI nya, banyak sangat penipuannya, dan terlalu banyak similarities dengan percy jackson.
.cuma percy jackson ade kasut terbang, wrath of the titans ade kuda terbang.
=.=

.kalo sape nak tengok, boleh je.
.tapi jangan expect too much sebab biase-biase je cite ni.
.even rotten tomatoes pun bagi 4.5 / 10.



.beware !.


.i found this article in newspaper.
(maklum la, dah jadik cikgu english, bace NST je kan....haha)

.new straits times, friday 30th mac 2012.

.aku tau, korang confirm tak bace tulisan yang kecik-kecik tu.
.aku pun tak sebenarnya.
haha~

.tapi kalo ikot kat tajuk tu kan, die suruh BEWARE sebab 
JEREBU akan tiba di malaysia bulan depan.

.so, nasihat aku.
.sila beli topeng jerebu tu siap-siap sebab 
sekarang harga die maybe dalam 80 sen je.
.aku berani bet, confirm next month topeng tu jadik 3 hengget.

.owh, bijaknya peniaga.