.packing packing.


.eh, dah brape hari tak update.
.busy packing weh.
.nak pegi sabah katenye.
=.=

.aku, kalo bab packing baju ni, memang rase nak bawak semua.
.kalo boleh, nak bawak satu umah pegi sabah.
=.=

.so, ni la hasil packing aku sebelum ke sabah.


.fyi, luggage ni je dah 25kg.
.aku ade lagi 2 luggage nak bawak pegi sabah.
.padahal, KPM dah statekan, luggage below 20kg je.
lantak~


#terpikir gak nak bawak almari g sabah....boleh ?



.rabu l tak bercakap xviii.





#memang wordless
=.=


.ucapan selamat hari guru.




.dengan ini, saya selaku anak murid kepada guru-guru dan pensyarah-pensyarah 
yang pernah mengajar saya di :

.Tadika Gopeng.
.Sekolah Kebangsaan Gopeng.
.Sekolah Kebangsaan Kampar.
.Sekolah Agama Rakyat Kampar.
.MRSM Gerik.
.MRSM Taiping.
.Kolej Matrikulasi Perak.
.Universiti Pendidikan Sultan Idris.

.ingin mengucapkan selamat hari guru kepada mereka yang pernah mendidik saya
terima kasih kerana mengajar saya MENJADI ORANG.


.tidak dilupakan kepada rakan sejawatan daripada :

.SMK Dato' Dol Said, Alor Gajah.
.SMK Sultan Abu Bakar, Kuantan.
.MRSM Felda Trolak.
.SMJK Ave Maria Convent Ipoh.

.dengan ucapan, terima kasih kerana mengajar saya 
menjadi seorang guru sama hebat seperti anda.
boleh camtu ?
haha~


#ucapan ini juga ditujukan kepada diri sendiri
eh ?


.city park seremban 2.


.last week, aku pegi seremban.
.yang aku tau, kat seremban ni, ade stesen komuter, terminal one
dengan aeon seremban 2.
.tu je.
=.=

.rupe-rupenye, kat seremban ni, ade city park.
.excited giler aku.
.aku dah la suke benda-benda berkaitan alam ni.
.maklum la, cikgu biology kan.
haha~

.kat city park ni, boleh bagi ikan makan.
.instead of ikan, ade gak kura-kura.
oh, so sweet !



.eh, gambar ni takde kaitan.

.so, for those yang nak dtg seremban tu, meh la singgah city park ni.
.boleh bagi ikan makan, boleh jogging, boleh maen layang-layang, boleh tengok budak maen skate, rollerblade, dan fixie sampai mampoos.


#thx u sebab bawak pegi sini

.ck one. :)


.finally.



.dapat gak aku beli guna duit sendiri.
.ye la, selame ni asik gune duit parents la, duit PT la.
.at last, ni guna duit gaji aku sendiri.
.kopak pun kopak la, janji ori, pueh ati.
haha~


#bile nak gaji lagi ni...hee~


.rabu l tak bercakap xvii.


.erk.


.kfc cockman ?.
.are you serious ?.

=.=


#teringat batang berjuntai dah tukar name jadi bestari jaya

.review l the amazing race s20e[Finale].


.giler hepi.
.mane taknye, team yang aku sokong, menang.
haha~

final three team

.congrate untuk rachel and dave.
yay !

.fyi, diorang jugak berjaya cipta rekod untuk Most Winning Legs in a single season, sebanyak LAPAN kali.
.giler hebat kan.

.ni plak antara hadiah yang diorang dapat instead of 1million USD.

- the express pass -
- a trip for two to Grenada -
- a 2013 Ford Taurus SHO for each (awesome !) -
- a trip for two to Costa Rica -
- a trip for two to Saint Lucia -
- 10 000 USD each -
- a trip for two to New Zealand -

.super like !.



#boo art & JJ


.makan-makan terbaek.


.as usual, weekend confirm aku kuar lepak dengan member-member aku kan.
.an as usual also, port memang ipoh.
.in addition, member-member aku tak tengok avengers lagi.
.so, plan memang nak tengok wayang.
.instead aku dah tengok, tapi no hal la tengok dua kali.
:)

.aku bukan nak bagi komen pasal the avengers sebab entry tu aku dah buat last week.
.aku nak komen pasal aktiviti kitorang lepas tengok wayang.

.lepak movie abeh, terus heading to restoran nasi lemak ayam kampung.


.aku nak terang pun, tak tau kat mane kan.
.yang aku tau, restoran ni dekat area skolah aku.
nak jugak bagitau pasal skolah kan =.=



.for me, kedai ni memang sedap.
.name je nasik lemak ayam kampung kan, tapi kitorang tak makan nasik lemak pun.
haha~

.for those yang datang ipoh, then tak tau nak makan kat mane, 
aku boleh suggest kedai ni.
.memang sedap and sentiasa full.
.kitorang makan ni pun pukul 2am, nak tunggu takde orang.
(yes, aku tau korang akan cakap diet tak normal sebab makan nasik-tomyam-kailan-telur bungkus bagai pukul 2 pagi kan...)

.lantak.
.asalkan kenyang.
.nanti aku work out la balik.
tipuuuu~

=.=

#thx to gambel sebab blanje :)


.rabu l tak bercakap xvi.

.temptation !.


.cc : amy yussiela, farid saidan, hazrim azuadi
:)


.review l the amazing race s20e10.


.kalo korang follow amazing race season 20 ni, 
sedar-sedar sekarang dah episod 10.
.then, next week dah 2 hours season finale.
wow !

. o rite.
.aku tetibe nak buat review episode ni sebab episode 10 nie memang sangat la nerve-wracking.
.presenting - the final four teams.
:)



.from the top.
dave + rachel   l   brendon + rachel   l   vanessa + ralph   l   art + JJ   l


.trust me, art & JJ tu boleh pegi mati.
.sepanjang aku tengok amazing race sampai season 20 nie, aku tak penah jumpe 
team yang paling F words.
.serious.

.and i do hope that dave and rachel win.
.bless them.