.senamrobik la sangat.


.pagi tadi ade senamrobik.
.senamrobik satu-murid-satu-sukan-satu-malaysia katanya.
.excited la jugak aku pagi tadi kan nak handle budak-budak bersenam bagai.

.disebabkan sekolah kitorg takde dewan, so kitorg kne join sekolah lain.
.kitorg join SK Marakau.

.as usual, bergerak ke dewan, depan padang PJ sekolah.


.siap ade projector nak tunjuk step.  semangat !


.instruktor kitorg just budak-budak SK Marakau je.
.diorg pun just tengok step dekat laptop depan diorg tu, then diorg buat step, then kitorg tiru.
.berpeluh jugak la kan aku tengok budak-budak ni.


 .hamek ko, nak sangat buat senamrobik dalam dewan kan.
.memang crowded la.
.memula ingat, just skolah aku dengan SK Marakau je.
.sekali, siap tadika perpaduan dengan budak2 pra-sekolah pun join.
.parents, PIBG, penduduk kampung pun datang.
.giler meriah !.



.dewan tu kecik je, so budak perempuan skolah aku je yang dapat masuk dewan.
.meanwhile, budak lelaki plak, kne senamrobik kat luar.
=.=

.step senamrobik, memang tibai je la kan sebab tak nampak instruktor.


 .muka penat senamrobik. eh ?



#lepas ni busy camping pulak T_T


.jalan-jalan sabah : kundasang.


.ala, ni cite last week.
.tapi aku baru boleh update skrg sebab last week, takde internet plak.
.modem skolah rosak, kne panah petir katanya.
=.=

.last week, aku pegi jalan-jalan lagi.
.area kundasang pulak.
.serious sejuk.
.kalo dah sampai kundasang ni, tempat wajib pegi of course la kinabalu park kan.



.first check point sebelum naek gunung kinabalu.





.tapi malang jugak la time aku pegi hari tu, kabus tebal.
.tak nampak puncak gunung kinabalu.
huhu~


.then, kitorg pegi mount kinabalu heritage resort & spa.
.saje jalan2, nak tangkap gambar kat jambatan yg tempat shooting Dejavu Di Kinabalu tu.
.semangat tak ?.
haha~



.tengah lepak-lepak, tetibe puncak kinabalu tu terkuar plak.
erk~

.owh, ulat gonggok yang super besar.

.then, kitorg pegi kundasang war memorial plak.


.kundasang war memorial ni macam taman-taman je.
.lebih kepada tugu memperingati macam tu.
.macam bosan pun ade aku rase.
=.=

.finally, sebelum balik, confirm kne singgah beli sayur-sayur dengan buah-buah kat kundasang ni.
.wajib !.




#lepas ni nak pegi sipadan pulak. erk~